La millor cursa de Terra en Copa del Món

Ferran Terra va poder viure el dissabte 4 de desembre el seu debut oficial a la coneguda pista Birds of Prey (Aus de Presa) de l’estació nord-americana de Beaver Creek. L’esquiador català va disputar un super gegant on va mostrar el seu bon estat de forma al finalitzar en la 34a posició, només a 8 centèsimes d’estar entre els 30 millors, convertint-se en la seva millor classificació en una prova de la Copa del Món. I no va ser fàcil, ja que dels 70 esquiadors que la van afrontar 20 es van quedar fora, entre ells l’ídol local Bode Miller.

"La pista es va posar realment difícil per a tots, especialment per als que vam sortir per darrere. Era pur gel, i molts ho han pagat amb l’abandonament. Estic bastant satisfet de la meva actuació, tot i que aquestes 8 centèsimes m’hagin privat d’estar entre els 30 principals ", va dir Terra després de la seva històrica classificació. "A Vancouver 2010 vaig finalitzar en el 27è però cal tenir en compte que a la World Cup hi ha molts més rivals de les grans potències que en uns Jocs".

Al contrari que el dia anterior, en què la prova de descens va ser anul·lada a causa del vent, el dissabte es va presentar generosament assolellat i amb una temperatura sorprenentment alta: 1 grau positiu. Aquest Super Gegant a la pista Birds of Prey va tenir un recorregut de 1.957 metres i 42 portes, sortint els participants de la cota de 3.337 metres i arribant a la meta instal.lada a 2.726, amb un desnivell de 611 metres.

El vencedor va ser l’austríac Georg Streitberger, que va marcar un temps de 1m17s18. A 11 centèsimes d’ell, la medalla de plata la va guanyar el francès Adrien Theaux (1m17s29), mentre que el bronze es va adjudicar el suís Didier Cuche (1m17s31).

El diumenge 5 va ser el torn del gegant, on el català no va poder acabar el recorregut igual que va passar a sis esquiadors més a causa de les condicions de la pista, molt castigada després de les baixades dels dorsals alts. Tot i no tenir opcions de disputar la segona mànega, els temps intermitjos de Terra, el deixaven prop del tall dels 30 primers abans de sortir del traçat poc abans de creuar la línia de meta.