La Molina 2011 present al congrés de la FIS de Zuric

Responsables del comitè organitzador dels Mundials d’Snowboard de La Molina 2011 van ser la setmana passada al congrés anual de la FIS a Zuric explicant la rellevància de l’esdeveniment en la seva doble faceta urbana i de muntanya a més de presentar un informe sobre el llegat dels Mundials per a la zona.
La Molina (Cerdanya), 6 d’octubre 2010

Els Mundials d’Snowboard FIS que es portaran a terme del 15 al 23 de gener entre La Molina i Barcelona van ser presents al congrés de la Federació Internacional d’Esquí (FIS) celebrat a Zuric del 29 de setembre al 3 d’octubre. En aquesta trobada, on participen els federacions estatals i els comitès organitzadors dels Mundials dels diferents esports que inclou la FIS, La Molina va presentar dues ponències sobre les característiques d’un esdeveniment a cavall entre la gran ciutat i l’alta muntanya, per una banda, i el llegat dels Mundials, per l’altra.

Mar i muntanya
Acabem de viure unes olimpíades d’hivern on la ciutat que posava el nom estava a la vora del mar: Vancouver (Canadà). Barcelona té el mar com a senyal d’identitat però també una arrelada tradició d’esports de muntanya. És per això que cap delegació de les presents al congrés de la FIS a Zuric es va estranyar quan el comitè organitzador va fer la seva ponència sobre uns Mundials que tindran la inauguració i el big air a Barcelona i la resta de proves a La Molina.
Els responsables de La Molina van explicar a fons la doble vessant urbana i de muntanya i com aquesta dualitat enriqueix l’esdeveniment. Per una banda apropa els esports d’hivern a una ciutat amb una població molt nombrosa i per altra promou el turisme cap a les valls dels Pirineus. És un projecte de país, d’enllaç territorial clar. De fet, aquests campionats del món són un primer pas de la llarga cursa per arribar a fer realitat els JJOO d’hivern a Barcelona el 2022.
Durant l’explicació es van posar sobre la taula exemples de proves d’alt nivell de big air realitzades amb gran èxit de públic a ciutats com Londres, Moscou, Seül, Estocolm i també Barcelona que ja va acollir una cursa de prova del món d’aquesta disciplina el novembre de 2009 on hi van assistir 20.000 espectadors.