La Molina acull el 1er Trofeu Diputació Girona per a Discapacitats

Des del dilluns 14 fins al dijous 17 es van dur a terme a l’estació ceretana les finals de la Copa d’Europa IPC-1er Trofeu Diputació Girona per Discapacitats. Posteriorment, els dies 18 i 19 va tenir lloc la IPCAS, que, sempre a l’estadi de Roc Blanc, va acollir quatre proves de velocitat i una tècnica del calendari Level Race del Comitè Paralímpic Internacional.

Van competir 70 esportistes de 12 països, entre els quals van destacar els espanyols Jon Santacana, Gabriel Gorce y Jacob Guilera, a més de l’ex dona de Paul McCartney, Heather Mills, o Irene Villa, que va sobreviure a un atemptat d’ETA.

Un any més, els esquiadors discapacitats van omplir de competició i amistat la Molina, aquest cop amb les finals de la Copa d’Europa i amb dues proves de velocitat del calendari IPCAS (International Paralympic Committee Alpine Skiing). Una prova dins el calendari de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH).

A causa de la meteorologia les proves programades per al dilluns, la Súper Combinada, i per al dimarts, quan estava previst el Súper Gegant, van haver de ser cancel·lades. Però els següents dies, amb motiu del bon treball dels equips tècnics de La Molina i a la millora de les condicions, les carreres es van poder disputar amb gran èxit d’organització.

Dimecres 16 i dijous 17 es van celebrar el Gegant (GS) i l’Eslàlom (SL), respectivament, sempre en l’estadi de Roc Blanc on es van decidir les classificacions finals del màxim circuit continental d’esquí per a discapacitats. Francesos i russos van ser els més destacats, emportant-se la major part dels triomfs. Dels espanyols, van destacar Jon Santacana, Jacob Guilera, Ursula Pueyo i Irene Villa, aquesta última supervivent d’un atemptat d’ETA i que actualment combina la seva feina de periodista amb el d’esportista, ja que sempre que pot s’entrena amb l’equip de la Fundació También.

Divendres 18 i dissabte 19 han estat els dos dies dedicats a les dues proves de velocitat de les IPCAS Races, amb notori domini dels competidors d’Alemanya. La millor classificació dels espanyols la va aconseguir Jon Santacana, segon en la Súper Combinada per a deficients visuals.

Per a més informació específica d’esport per a discapacitats: www.paralympic.org

Més informació al web de la FCEH – disciplines.