La Molina acull per 9a vegada la Copa d’Europa femenina d’esquí alpí

Després de l’exitosa organització dels Mundials Snowboard FIS, la Molina torna a acollir una prova d’alt nivell. Es tracta de la Copa d’Europa femenina d’esquí alpí, aquest any a la modalitat de Gegant (GS). Serà la novena ocasió en que la màxima competició continental passa per l’estació catalana, gràcies a l’esforç de La Molina juntament amb la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH). La prova es disputarà el divendres 11 de març i permetrà veure en acció a algunes de les millors esquiadores del moment. Moltes d’elles vénen de disputar el Mundial, com la catalana Andrea Jardí. 

La celebració de la Copa d’Europa torna a situar a l’estació gironina de La Molina en el més alt nivell internacional, després de la disputa del Mundial Snowboard FIS el mes de gener. El compromís de l’estació i de la FCEH amb les curses de primer ordre segueix doncs sent una prioritat, ja que des de la dècada dels noranta es celebren competicions FIS a La Molina.

En aquesta ocasió la prova a disputar és un Gegant valedor per a la Copa d’Europa femenina. Com en altres ocasions precedents, el traçat on es disputarà és l’anomenat Estadi Catalunya-Cerdanya, a les pistes Comella i Estadi. Es tracta d’un descens de reconegut prestigi i dificultat, especialment a la part final del traçat. La Molina va organitzar la seva primera Copa d’Europa el febrer de 2003 i des d’aleshores el circuit continental ha passat puntualment per l’estació propietat de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Fins ara s’han disputat sis edicions femenines i dos masculines i en total s’han traçat nou gegants i tres eslàloms ja que hi ha hagut edicions amb fins a tres proves en joc.

En la línia de sortida hi haurà competidores de fins a una desena de països (estan confirmats Àustria, Alemanya, França, Itàlia, Suïssa, Eslovènia, Noruega, Eslovàquia, Suècia i Espanya) i, d’entre elles, les líders de la classificació. En aquests moments la general de la Copa d’Europa l’encapçala la suïssa Jessica De Pauli, tot i que la líder en l’especialitat del Gegant és la italiana Lisa Magdalena Àger amb 374 punts. En segona posició marxa l’alemanya Veronique Hronek (345), mentre que la pròpia De Pauli és tercera (306). Amb molt poques proves ja en cartell, aquest Gegant a la Molina pot resultar decisiu per al desenllaç final en aquesta temporada pel que fa a aquesta modalitat, ja que en la general De Pauli té un gran avantatge sobre Ager, que suma 738 punts pels 1.152 de la suïssa.

Andrea Jardí defensarà el pavelló català. L’esquiadora de tan sols 20 anys ja va participar en els Mundials de Garmisch i sens dubte donà el millor de sí mateixa el dia 11. Després de la Molina, la catalana seguirà en la Copa d’Europa, a la prova on es disputaran les finals a Formigal. Just abans s’hauran celebrat dues proves femenines també a Grandvalira (Andorra) en el que és el periple pirinenc d’aquest circuit FIS. L’estació d’esquí alt aragonesa rebrà tant a homes com dones entre els dies 13 i 18 de febrer.

Més resultats al web de la FCEH – disciplines.