La Molina celebra la final de la Copa del Món d’Snowboard Cross FIS


La Molina acull l’última cursa de la Copa del Món de Snowboard Cross FIS de la temporada el dia 15 de març. El circuit d’Alabaus és l’escenari escollit per a veure als millors snowboarders del món en acció. Aquesta Copa del Món s’engloba dins l’itinerari del Campus Esportiu del Tricentenari, una plataforma que agrupa totes les activitats esportives que  commemoren els fets esdevinguts el 1714. Ahir ja van començar els primers entrenaments oficials on malauradament la catalana i representant local Anna Amor va patir una caiguda i serà baixa en aquesta Copa del Món.

La Molina va ser la seu dels Mundials de snowboard l’any 2011 i des de llavors no s’han deixat de celebrar proves d’alt nivell d’aquesta modalitat esportiva a l’estació ceretana. Enguany, entre els dies 13 i 15 de març es celebrarà l’última cursa de la Copa del Món de Snowboard Cross FIS al circuit dels Alabaus. La primera jornada serà d’entrenaments, la segona es celebraran les classificacions per al dia de competició, que és el dissabte 15 de març.

Aquesta cursa arribarà pocs dies després d’haver-se dut a terme la penúltima prova del circuit, el dia 11 de març a Veysonnaz (Suïssa). Els esportistes es troben tots en un gran moment de forma perquè no fa ni tres setmanes que han acabat els importants Jocs Olímpics d’hivern celebrats a Sotxi. Ara els snowboarders, ja estan preparats per donar el màxim en la darrera cursa de la temporada que pot suposar, per a alguns d’ells, acabar entre els tres millors del món de la temporada i per tant, endur-se un globus de cristall.

Els actuals líders

A La Molina hi haurà gairebé els millors snowboarders del món de la modalitat de Snowboard Cross. Entre ells, són molts els esportistes destacats, però sobretot cal estar atents als actuals líders de la Copa del Món quan només faltes dues proves per a disputar-se. En categoria femenina Dominique Maltais, de Canadà, acumula 3.400 punts i això la situa en la primera posició provisional i és a més, medalla de plata a Sotxi’14. Per darrere seu hi ha la corredora dels Estats Units Lindsey Jacobellis amb 2.560 punts, que va finalitzar 7ª als JJOO. Finalment, la tercera classificada és l’actual campiona olímpica Eva Smakova (República Txeca) que suma 2.360 punts. Entre els homes, l’snowboarder que ha aconseguit més punts fins ara, 2.426, és l’italià Omar Visintin que va ser 12è a Sotxi 2014. En segona posició es troba Jarryd Hughes, d’Austràlia (1.850 punts) que va finalitzar 17è als JJOO d’hivern i la tercera posició provisional és per a Stian Siverzen amb 1.470 punts des de Noruega, cinquè classificat als Jocs Olímpics. No gaire més lluny d’aquesta posició hi ha l’espanyol Lucas Eguibar, que és 5è a la classificació general amb 1.282 punts.

 

Més de 80 corredors de 21 països diferents

Assistiran a La Molina més de 80 esportistes provinents d’arreu del món. Seran un total de 21 els països que estaran representats en aquesta destacada final de la Copa del Món de Snowboard Cross que es celebra a l’estació del Grup FGC. El país veí de França serà el més representat amb un total de 13 esportistes. El segon país amb més snowboarders és Canadà (12) i el tercer els Estats Units, que desplegarà a La Molina 11 corredors. També hi haurà 10 italians, sis austríacs, cinc alemanys, quatre espanyols, tres australians, tres russos, dos finlandesos, dos anglesos, dos holandesos, dos suïssos i finalment un representant d’Andorra, un de Brasil, un de Bulgària, un de Grècia i un japonès.

Un equip espanyol molt potent

L’equip que forma la RFEDI és molt fort i tots els corredors tenen moltes opcions de ser entre els primers classificats. Es tracta d’un equip molt jove però amb molta projecció i que tot i ser la seva segona temporada en aquest circuit mundial, ja compten amb molt bons resultats. Regino Hernández, Lucas Eguibar i Laro Herrero seran els representants en categoria masculina. Pel que fa a la representació femenina, la catalana Anna Amor, que no està tenint gaire sort ja que els darrers dos anys ha estat lesionada, serà baixadesprés de patir ahir una caiguda durant durant els entrenaments.

Enllaços relacionats
Vídeo Notícia