La Molina es vesteix de gala per acollir la Copa del Món FIS d’Snowboard Cross

foto

Ni més ni menys que 115 riders disputaran aquest cap de setmana la penúltima Copa del Món d’Snowboard Cross (SBX) de la temporada. L’snowpark d’Alabaus veurà competir els millors riders del circuit mundial sota unes condicions de neu extraordinàries.

El dissabte 4 i diumenge 5 de març l’estació propietat del Grup FGC acollirà la penúltima Copa del Món de snowboard cross (SBX) de la temporada abans de la gran final, el pròxim 25 de març a Veysonnaz (Suïssa).

En total, 33 dones i 82 homes provinents de 23 països que lluitaran per la victòria en una estació de La Molina que presenta unes condicions de neu magnífiques, amb més de dos metres en la part alta. L’estació catalana té una àmplia experiència en la celebració de grans cites: sense anar més lluny el 2015 s’hi va disputar la prova final del circuit.

El dissabte serà el torn de les rondes classificatòries, que decidiran les 16 dones i 32 homes que passaran a la final. I allà no hi faltaran els actuals líders d’ambdues categories: Alessandro Haemmerle (Àustria) i Belle Brockhoff (Austràlia), a més dels tres components de la RFEDI: el basc Lucas Eguibar (10º del rànquing), l’andalús Regino Hernández (16º) i el càntabre Laro Herrero (53º).

Sens dubte, els actuals líders de la general no ho tindran gens fàcil, ja que a La Molina s’hauran d’enfrontar amb els seus principals rivals a la classificació. En homes, just per darrere de Haemmerle (3.100 punts) es troben l’italià Omar Visintin (2.970 punts) i l’australià Alex Pullin (2.450). Però també haurem d’estar atents a noms com Hagen Kearney, Jarryd Hughes, Baptiste Brochu, Alex Deibold i Nate Holland, a banda d’Eguibar, que tanca el Top 10.

I més que interessant serà també la lluita en categoria femenina, amb Belle Brockhoff (3.700 punts) al capdavant. Una jove australiana que ha pujat a 7 podis de Copa del Món (tres victòries). Per darrere d’ella es troben la txeca Eva Samkova (3.570 punts), campiona olímpica als Jocs de Sochi 2014, i la italiana Michela Moioli (2.890 punts), que tanca el Top 3.

Però compte amb corredores d’immensa qualitat que voldran ser protagonistes com Lindsey Jacobellis, Chloe Trespeuch, Nelly Moenne Loccoz, Alexandra Jekova, Charlotte Bankes, Faye Guilini i Meryeta Odine.

Tots aquests grans riders voldran estar a la gran cita del diumenge, on les mànigues eliminatòries es faran en sortides de quatre participants. L’escenari inclou peralts, salts i dubbies i és important la tècnica, la velocitat i l’estratègia. Els més ràpids en aquestes rondes arribaran a la gran final.

A banda de les més de 200 persones acreditades per a l’ocasió, entre corredors, capitans tècnics, entrenadors, fisioterapeutes, oficials del FIS i d’altres, també s’espera un bon nombre de públic. S’ha de dir que tant les rondes classificatòries com la final es realitzaran a peu de pistes, al costat de la cafeteria i aparcament d’Alabaus. Una zona accessible a peu per tot el públic que vulgui acostar-se a gaudir d’aquest gran espectacle.

 

Enllaços d’interès: 

Programa de l’esdeveniment