La Pirena Advance compleix la 2a etapa

Candanchú, primera etapa

L’estació aragonesa de Candanchú va estar el punt de partida de la 22ª edició de Pirena Advance aquest cap de setmana. A Candanchú es va viure una multitudinària primera etapa, amb doble volta i amb un recorregut de poc més de 6km.

El més ràpid a completar l’etapa va estar l’alemany Tom Andres, guanyador de les dues últimes Pirenes, que es va imposar a la suïssa Monika Frauchiger i al navarrès Íker Ozcoidi. 5è va estat el càntabre Álvaro López Cobo i 7è el català Kiko Vallespí.

En la categoria de gossos nòrdics, la més rápida va ser l’alemanya Tamara Schlemmer, per davant de Lázaro Martínez i Jesús Martínez. En aquesta primera etapa es va estrenar el múixer amb discapacitat, Felipe Cartas, acompanyat de l’experimentat Jorge Ruiz.

Entre els esquiadors de fons tirats per un gos, domini absolut de l’armada txeca, que va copar els tres llocs de podi amb Nicole Maresová, Michal Zenisek i Václava Kuriková. Entre els espanyols, el millor classificat va serel català Víctor Carrasco, novè, i la debutant Marta Bosch, 11a.

Segona Etapa: Baqueira Beret

L’alemany Ullrich Kuhn ha estat el vencedor de la segona etapa de Pirena, disputada dilluns a Baqueira Beret. L’alemany, que diumenge no va poder iniciar la carrera a causa d’una incidència a la carretera que el va obligar a sol•licitar l’etapa desastre (que suposa una penalització d’una hora), ha completat els 31 km de recorregut amb un temps excepcional, superant amb comoditat al seu compatriota Karl Habermann i al txec Pavel Pfeifer.

El fins ara líder de la general, Tom Andres, va tenir ahir alguns problemes i ha acabat cinquè, fet que li ha suposat cedir el liderat al veterà Habermann. Entre els espanyols, el millor ha tornat a ser el navarrès Íker Ozcoidi, cinquè, amb el basc Itoitz Armendáriz, vuitè.

En la general, Habermann disposa ara de 18 segons de marge sobre Pfeifer i 38 sobre Monika Frauchiger. Destacable també que el càntabre Álvaro López Cobo, amb molts problemes en cursa, ha sol•licitat etapa desastre i ha estat penalitzat amb una hora, fet que el situa en l’última posició de la general.

A l’apartat reservat a gossos nòrdics, victòria incontestable per a Lázaro Martínez, que se situa líder d’aquesta categoria amb 12 minuts de marge sobre l’alemanya Tamara Schlemmer. Finalment, entre els esquijòrers, nova exhibició de l’armada txeca, amb Pavel Porubsky com a vencedor de la segona etapa i nou líder de la general.

Entre els espanyols, de nou el millor ha set Victor Carrasco, vuitè a la provisional. Per la seva banda, la catalana Marta Bosch, que debuta en aquesta Pirena, ocupa la tretzena posició de la general.