La rider catalana Elena Garcia 1a a la Copa d’Europa FIS de Portugal

La localitat portuguesa de Covilhã, de 40.000 habitants i situada als peus de la Serra da Estrela, va ser l’escenari de la 2a edició del Snowboard Urban Fest; esdeveniment de Slopestyle urbà amb 40 riders inscrits, que aquest any, com a novetat, està dins del calendari de la Copa d’Europa FIS.

Victòria d’Elena Garcia

Les riders catalanes, membres de l’equip de tecnificació que van viatjar fins a Portugal per disputar aquesta Copa d’Europa, van fer pòdium en categoria femenina: l’Elena Garcia va fer 1a, per davant de la sueca ATTI Holst, i la Maria Hidalgo va finalitzar en 3a plaça.

En Pau Bartolo, guanyador de l’edició passada, no li va anar be aquest cop i no es va poder classificar entre els 12 primers i es va quedar a les portes de les finals amb una 13a posició. El mes jove de tecnificació, Aleix Lopez, va quedar en 4a posició i demostra que te molta progressió i futur amb aquesta modalitat. En Joan Pascual, per la seva banda, va fer 7e assegurant a cada ronda trucs sòlids. En Jan Pujol no va poder classificar-se ja que va fer una 17a posició, i en Mauro Borras, ex membre de tecnificació, va fer 6è  fent molt bones rondes, amb invertits i rotacions. 

Iberic Snowboard Tour

Després de l’èxit de la temporada passada, Portugal va tornar a reivindicar el seu espai dins el món del surf de neu. El Snowboard Urban Fest de Covilhã forma part del Ibèric Snowboard Tour, un circuit per a professionals i amateurs pensat perquè les joves promeses del surf de neu puguin créixer com a esportistes i participar en proves internacionals a la Península Ibèrica.