La selecció catalana d’esquí s’entrena a les pistes d’esquí indoor d’Snowworld a Holanda

L’empresa holandesa Snowworld i la Federació Catalana d’Esports d’Hivern col·laboren en aquesta iniciativa que permet als esquiadors un alt rendiment en l’entrenament.

Un equip format per 15 esquiadors de la Selecció Catalana d’Esquí s’ha entrenat aquests dies a les pistes d’esquí indoor d’Snowworld, a Landgraaf, al sud d’Holanda. L’equip – integrat per 8 esquiadors, 4 esquiadores i 3 entrenadors- van realitzar un exercici de tecnificació intensiu d’unes 500 corbes diàries en una pista interior.

L’equipament, de l’empresa Snowworld, permetia l’ús exclusiu d’una de les seves pistes per a l’entrenament de la Selecció Catalana mentre que l’altra pista estava destinada al públic en general. Snowworld Landgraaf és una de les poques instal·lacions d’esquí indoor on esquiadors d’arreu del món poden treure un alt rendiment del seu entrenament. Així, l’esquiadora Nicolien Sauerbreij, medalla d’or d’snowboard a Vancouver, entrena habitualment en aquesta instal·lació. D’altra banda, el passat agost, l’esquiador austríac Klaus Schrottshammer, va batre a Snowworld Landgraaf un nou rècord mundial de velocitat amb una marca de 104.44km/h.

De cara a la possible candidatura de la ciutat de Barcelona per als jocs olímpics d’Hivern del 2022 i amb l’objectiu d’elevar el nivell dels nostres esportistes, la Federació Catalana d’Esports d’Hivern aposta per l’ús d’instal·lacions d’esquí indoord com la Snowworld Landgraaf.

Snowworld a Barcelona

L’empresa Snowworld està desenvolupant un projecte per a ubicar a la ciutat de Barcelona un complexe d’esports d’Hivern. El projecte compta amb dues pistes d’esquí indoor de 300 i 100 metres de metres de longitud respectivament així com també dues pistes de patinatge sobre gel.

Per a dur a terme aquest projecte d’una forma sostenible, Snowworld planeja situar-se prop del port de Barcelona i així poder-se connectar a una xarxa de fred reciclat. Aquest avantatge, que té en compte el Comitè Olímpic Internacional a l’hora d’escollir ciutats olímpiques, permetria un equipament esportiu que no causés emissions de CO2. L’equipament d’Snowworld a Barcelona tindria un cost de 40 millons d’euros i donaria a la ciutat 250 llocs de treball.