La selecció espanyola d’esquí alpí triomfa al Trofeu Borrufa

L’Equip A de la RFEDI, va ser el 1er classificat per països amb 523 punts en el Trofeu Borrufa d’Andorra, un dels tornejos internacionals de categories infantils (de 13 a 16 anys) més reconeguts, que va tenir lloc els dies 28, 29, 30 i 31 de gener a Vallnord-Arcalís. D’aquest equip van destacar les actuacions de les catalanes Carla Vilalta (U14), Carla Grau (U14), Anna Oller (U16) i Núria Tornero (U16) en categoria femenina i de Mikel Linacisoro (U14) i el seu germà Ibai Linacisoro (U16 ) entre els nois.

Tots els representants de la RFEDI que van estar a Andorra, van participar en 5 carreres: un Eslàlom, un Gegant, dues Súper Gegant i una Súper Combinada (un súper gegant i un eslàlom). Les classificacions de les proves es van diferenciar entre la categoria femenina i masculina under 14 i under 16

L’esquiadora catalana Carla Grau, va aconseguir la victòria en el Gegant, va ser 2a en un Súper Gegant i 3a en l’altre SúperG, posició que també va aconseguir a la Súper Combinada i a l’Eslàlom va acabar 5a. La seva companya Carla Vilalta, va compartir el 3er esglaó del podi de la Súper Combinada, lloc que va obtenir de nou en un Súper Gegant i a l’Eslàlom, mentre que en l’últim SúperG va ser 8a i el Gegant no va aconseguir acabar-lo. Entre les noies de la categoria U16 també se sumen uns quants podis. Núria Tornero, va pujar al més alt del podi en tres ocasions, en les proves de Gegant, Súper Combinada i Súper Gegant. En l’altre SuperGegant va ser 5a mentre que en l’Eslàlom va acabar 8a. Anna Oller, va pujar al podi pràcticament en totes les proves. Al Eslàlom es va emportar el triomf, en Gegant i un Súper Gegant va ser , a la Súper Combinada va acabar en la 3a posició, mentre que en l’altre SúperG acabar 4a.

Els germans Linacisoro, Mikel i Ibai, van realitzar unes molt bones carreres en el Trofeu Borrufa. Mikel, de categoria U14, va aconseguir la victòria al Gegant, va ser 2on en l’Eslàlom i en la Súper Combinada, mentre que en un Súper Gegant va acabar en 4a pocició i en l’altre 20è. Per la seva banda, Ibai, va estar en el primer esglaó del podi en la Súper Combinada, en els dos Súper Gegants va ser 3er, en la carrera de Gegant va acabar el 5è i a l’Eslàlom no va poder arribar al final de la prova.

Més enllà d’aquests magnífics resultats, no s’ha d’oblidar el paper que van realitzar els 20 esquiadors que van anar a participar en nom de la RFEDI a aquest important torneig de categories infantils.

Enllaços relacionats
Resultats 
Galeria d’imatges