La selecció espanyola femenina 3a en el Preolímpic

La selecció espanyola femenina d’hoquei gel ha acabat en tercera posició en el Torneig Preolímpic classificatori per als Jocs Olímpics de Sochi 2014 que s’ha celebrat aquest cap de setmana a la Pista de Gel del FC Barcelona.

Classificació:

1.- Dinamarca (clasificada) 9 punts
2.- Hongria 6 punts
3.- Espanya 3 punts
4.- Croàcia 0 punts

Espanya no ha pogut acomiadar-se amb tres triomfs i només ha aconseguit una victòria davant Croàcia i dues derrotes davant Dinamarca i Hongria. Dinamarca, que ha sumat tres victòries en les tres jornades de competició després del seu últim triomf davant Croàcia per 20-1, ha avançat a la següent fase de la competició.

En el lliurament de premis d’ahir diumenge 15 d’octubre, la portera espanyola Carlota Alvarado va ser guardonada amb el rellotge Tissot com a premi a la millor jugadora de l’equip espanyol del torneig.

Un inici amb victòria

La selecció espanyola va començar el divendres amb una victòria el seu camí en la seva complicada carrera cap als Jocs Olímpics de Sochi 2014. Les espanyoles es van imposar a la selecció de Croàcia per un ajustat 1-2 després de remuntar el gol inicial de les balcàniques en la seva primera jugada d’atac.

La gran actuació de la portera espanyola Carlota Alvarado a la porteria, que va aturar 27 dels 28 llançaments rivals en tot el partit, va ser clau per a la primera victòria d’Espanya en el seu debut en un Preolímpic femení.

En el segon període, les espanyoles van fer un gran treball defensiu evitant l’empat balcànic, tant en els sis minuts de superioritat que Croàcia va disposar com en els 17 llançaments a porta que va rebre Carlota Alvarado.

La portera espanyola es va convertir en l’estrella del partit per a les locals aconseguint una efectivitat del 96,43% (27 de 28), especialment a la tercera part, en la qual cada atac balcànic posava el cor en un puny al prop de mig miler d’espectadors que van ocupar la graderia de la Pista de Gel del FC Barcelona.

Durs atacs de la selecció danesa

El dissabte la sort no va acompanyar a les nostres esportistes i l’equip va caure en el segon partit del Grup G contra Dinamarca per 6-0. Espanya no va poder frenar els atacs d’una selecció danesa que arribava com a favorita a la ciutat comtal per accedir a la següent ronda de la carrera cap Sochi 2014 i que es va col·locar líder invicta amb dos triomfs a falta de l’última jornada.

Les jugadores dirigides per Karlos Gordovil van començar molt animades la trobada després del seu triomf de divendres a la jornada inaugural davant Croàcia, però Dinamarca aconseguia trencar la defensa espanyola amb un primer gol de Gregersen en el tercer minut de partit i un altre de Olausson en el 14, aquest últim gràcies a una superioritat, que els col·locava 2-0.

El xoc es va trencar definitivament al segon terç amb dianes de Grandsen i de nou Gregersen i Olausson per marxar 5-0 just a la meitat. El sisè i definitiu tant de les daneses va ser obra de Henriksen a 11 minuts del final.

En els últims minuts, el tècnic espanyol va donar entrada a Virgínia Martínez a la porteria que va rellevar la jugadora més destacada del triomf davant les croates el dia anterior, Carlota Alvarado.

Lluita per una segona victòria

Les jugadores de Karlos Gordovil van començar molt bé la trobada, frenant els atacs de l’equip d’Hongria, d’un nivell molt superior a les espanyoles. Tot i això, Hongria es va avançar meitat del primer temps amb dos gols de Horvath i Medgyes, amb el què es va arribar al final del segon parcial.

Espanya, que només va poder llançar en 16 ocasions a la porteria rival en els 60 minuts reglamentaris, va retallar distàncies per mediació de Leticia Abrisqueta a falta de 15 per al final. Poc va durar l’alegria espanyola, exactament 35 segons, els que va trigar Hongria a col·locar el tercer en el seu marcador per posar el 1-3.

Hongria va encadenar un nou parcial de 0-3 en dos minuts que va trencar definitivament el partit a favor seu abans que Huszak, a mig minut de la botzina final, col·loqués el definitiu 1-7.

Per consultar les estadístiques cliqueu aquí.

Notícia Olympics Dreams in Barceona a la Internacional Ice Hockey Federation (IIHF)