La selecció femenina d’hoquei gel, 2ona del món a Puigcerdà

L’equip espanyol femení s’ha penjat per tercer any consecutiu la medalla d’argent al Campionat del Món celebrat a Puigcerdà.

Les espanyoles no es van deixar sorprendre ahir per la selecció de Croàcia, amb la qual es jugaven la medalla de plata, i van derrotar a les balcàniques per 1-4. L’or ha estat per a Corea, selecció que va acabar invicta el campionat, mentre que Croàcia ha estat tercera.

Després un primer parcial amb els dos equips molt concentrats buscant evitar els errors defensius, Espanya va poder obrir el marcador en els primers minuts del segon parcial amb dos gols consecutius de la catalana Alba Calero i de Clara Hernández, que aconseguien trencar el mur rival. Poc després, la croata Siranovic retallava distàncies aprofitant una superioritat numèrica, encara que no van passar ni dos minuts fins que la Lorena Ortuño posava a les espanyoles novament a dalt del marcador (1-3). El definitiu 1-4 que va sentenciar la tercera medalla de plata d’Espanya de manera consecutiva va ser obra d’Ainhoa ​​Merino en el minut 43:28 del joc.

Tot i tenir ja més que assegurada la medalla d’or, l’equip campió del Mundial, Corea, es va acomiadar de la competició amb el cinquè triomf en sis partits després de derrotar a l’últim classificat, Sud-àfrica, per 7 gols a 1. Més disputat va estar el partit entre BèlgicaIslàndia, on l’equip islandès va aconseguir la victòria en la pròrroga (2-1) després d’haver arribat amb empat a 1 al final dels 60 minuts reglamentaris.