Lake Placid, última parada de la Copa del Món de skeleton del 2010

El català Ander Mirambell disputarà demà divendres 17 de desembre en el traçat nord-americà de Lake Placid l’última prova de la Copa del Món de skeleton del 2010, just abans de l’aturada nadalenca.

 

El pilot barceloní reconeix que "els entrenaments previs no han anat tan bé com hagués volgut", encara que de cara a la competició de demà espera mantenir el nivell de les primeres carreres i tornar a entrar entre els 20 millors de la categoria.

 

Mirambell assegura que a causa de les condicions meteorològiques "els reglatges poden ser clau, ja que la previsió indica que pot haver-hi neu, i les condicions poden ser molt diferents a les temperatures extremes que hem tingut fins ara". Fins al moment, el pilot assegura que han estat amb unes temperatures de -15º C però amb una sensació tèrmica de -22º C. Això, més el 80% d’humitat registrat aquests dies, ha provocat que en més d’una ocasió se li hagi entelat la visera del casc en el tram final de la baixada, que ha hagut de fer sense poder veure res. Una experiència que defineix com "la pitjor sensació del món".

 

El circuit de Lake Placid està format per 19 corbes i, segons afirma Mirambell, "per arribar amb bon temps a la meta cal tenir una zona mitjana bona, ja que allà és on s’assoleix la major velocitat, entre la corba 10 i la 13 ". Especialment important és la traçada de la corba 12, on el pilot sap que està tenint problemes i és aquí on perd “molta velocitat". Una altra dada a tenir en compte és que tant la prova masculina com la femenina es realitzaran de forma conjunta, de manera que la diferència de temps entre la primera i la segona mànega serà encara més gran i el temps pot ser crucial.

 

Informa FEDH