L’alemany Tom Andres segueix guanyant a Pirena

L’alemany Tom Andres , dues vegades consecutives campió de Pirena, es va anotar la victoria a la quarta etapa d’aquesta edició que es va disputar ahir. Andres va completar els 18km del recorregut en poc menys de 39 minuts, millorant el seu temps de la 3ª etapa en una mica més d’un minut. Segon va entrat Íker Ozcoidi (Ternua/Canun) i van completar les posicions de podi l’alemany Ullrich Kuhn.

El Pla de Beret va estar l’escenari, ahir a la nit, de la 5a etapa de Pirena, una nocturna disputada sota un cel estel·lat i amb temperatures sota zero. L’alemany Tom Andres (Pirineus Catalunya/Happy Dog) va completar l’etapa, de 18 km, en poc menys de 41 minuts, sent 2 minuts més ràpid que el seu immediat perseguidor en la general, el navarrès Íker Ozcoidi (Ternua/Canun). Van completar el podi el txec Pavel Pfeifer (Andorra) que manté aquesta mateixa posició en la general.  

L’etapa va transcòrre sense incidents i van poder gaudir d’ella el nombrós públic que es va apropar fins al Pla de Beret per animar als participants. Ferrán Peus, Delegat Territorial de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern va destacar la professionalitat de la organització i el bon ambient creat.

Destacable la 5a posició del basc Itoitz Armendáriz (Grandvalira/Ternua), sisè en la general, i la sisena posició de Kiko Vallespí (Acana/Terres de l’Ebre), que es manté vuitè en la provisional. En la categoria reservada a trineus tirats per gossos nòrdics, una jornada més, clar domini de Lázaro Martínez (Prullans.net) que ha sumat uns segons més a l’amplísim avantatge de que disposa en la general respecte a l’alemanya Tamara Schlemmer (Baqueira Beret). Ha completat el podi, com és habitual, el càntabre de l’equip Advance, Jesús Martínez.

També van gaudir d’aquesta magnífica etapa nocturna els esquijòrers, que han volat sobre la pista de Beret. Pavel Porubsky (Baqueira Beret) ha completat els 12 km de recorregut en 29 minuts i segueix ampliant el seu avantatge en la general i ja disposa de gairebé 6 minuts sobre el també txec Michal Zenisek (Andorra).

Els representants espanyols segueixen en la part baixa de la provisional, amb Víctor Carrasco (Andorra/Tuga Activi Wear), novè, com a millor classificat. Avui dijous, 6a etapa, a partir de les 9 del matí en el Pla de Beret.
Serà especial ja que es disputarà amb la modalitat de sortida massiva. Els participants sortiran de cinc en cinc, amb tres minuts de diferència en el cas dels esquijòrers i amb cinc per als trineus.