L’arxiu històric de la FCEH en les millors mans possibles i accessible al públic

El fons històric de la FCEH és un dels pocs fons de federacions esportives catalanes que es troben en centres públics d’arxiu, estan descrits i són accessibles als investigadors i públic en general.

El proper divendres 19 de febrer a les 19h tindrà lloc l’acte de presentació del tractament arxivístic del fons documental de la FCEH. L’acte, que tindrà lloc a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya, comptarà amb la presència del Director General d’Arxius, Biblioteques, Museus i Patrimoni, Sr. Jùsep Boya, el President de la FCEH, Sr. Oscar Cruz, el President del Consell Comarcal de la Cerdanya, Sr Ramon Moliner i l’alcalde de Puigcerdà Sr. Albert Piñeira.

Què és el fons de la FCEH?

El fons documental i històric de la FCEH és la documentació generada per l’entitat en l’exercici de les seves activitats i funcions. Aquest fons l’any 2014 va ser ingressat a l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya i des de llavors s’ha realitzat el tractament arxivístic de classificació, descripció i digitalització. Té un volum de 52 metres lineals de documents textuals i conté més de 6.000 documents gràfics. ‘L’Arxiu Comarcal de la Cerdanya és una garantia per a preservar l’històric de la nostra entitat. El nostre arxiu està en les millors mans possibles.’ assegura el President de la FCEH. 

Peça clau per al desenvolupament dels esports d’hivern

La FCEH és l’entitat de país que ha estat clau per al desenvolupament i consolidació tant de l’esquí català com d’altres activitats esportives relacionades amb la neu i el gel. Alhora, aquestes activitats de neu han estat determinants per al desenvolupament turísit i econòmic de les comarques pirinenques. És pertinent doncs que un arxiu de muntanya com l’Arxiu Comarcal de la Cerdanya conservi aquest fons que ajuda a explicar bona part de la història recent de la comarca.

Paraules de neu de la mà del periodista Antoni Real
Després de l’acte prendrà la paraula el periodista esportiu de TV3 especialista en esports de neu, Antoni Real, que parlarà de la història de l’esquí a Catalunya. El periodista Antoni Real és director i presentador de l’’espai televisiu Temps de Neu i recentment ha publicat un llibre commemoratiu per celebrar el quart de segle de vida d’’un dels programes més antics de TV3.