L’Assemblea general de la RFEDI ratifica el projecte de May Peus

La seu del Consell Superior d’Esports (CSD) va acollir el dissabte 15 de novembre l’Assemblea General de la RFEDI en què el nou president va explicar qui són els integrants de la Junta Directiva que tindrà caràcter executiu. També es van exposar els principals reptes als quals s’enfronta l’entitat a causa de la difícil situació econòmica que ha heretat. En aquesta Assemblea es va lliurar la medalla de la RFEDI a la seva trajectòria de promoció dels esports d’hivern a Aquilino Ubeira (Vall d’Aran), Jesús Javier Ederra (Navarra) i Ángel González de Lena (Astúries).

May Peus va desgranar els components de la Junta Directiva que està formada per només vuit persones i que amb el seu caràcter executiu evita precisament la necessitat d’un comitè executiu, com existia abans, amb el consegüent estalvi en despeses. Després de sentenciar que la prioritat d’aquesta federació són els esports d’hivern i els seus esportistes als 42 integrants de l’Assemblea General, Peus va presentar a la renovada Junta. Els integrants d’aquest òrgan de govern són Paloma Urieta en l’àrea de Dona i Neu, Maria Astorgano en Investigació, desenvolupament i innovació (R + D + I), Lluís Breitfuss a l’Esportiva, Quique Díaz en Esdeveniments, María José López a Econòmica i Jurídica i Aureli Bisbe en Estacions d’Esquí (ATUDEM).

Peus i Olmo Hernán, vicepresident, que són també part d’aquesta Junta Directiva, van destacar que per primera vegada en la història de la RFEDI la ATUDEM està representada en la federació que fan a la promoció dels esports d’hivern de competició. D’altra banda, la mitjana d’edat de la Junta és de 45 anys i compleix amb els criteris del CSD quant a presència de més del 33% de dones.

Hernán va explicar que hi ha dos grans reptes a la renovada RFEDI. El primer és generar actius per a la creació de productes nous que es transformin en recursos propis. El segon, augmentar la productivitat i amb el poc que hi ha aconseguir ser eficaços i eficients. En definitiva, baixar despeses sense perdre la qualitat.

Difícil situació econòmica heretada
Durant el desenvolupament de l’Assemblea es van fer patents les limitacions que haurà d’afrontar el nou equip directiu a causa del deute heretada, pròxima a un 1.000.000 d ‘€, a la qual s’ha de fer front. D’altra banda, també es va informar sobre el pla de viabilitat signat ja fa dos anys amb el CSD per l’antiga presidència i que obliga a la RFEDI a un ferri control de la despesa per a l’amortització del deute.

La nova Junta intentarà que això no limiti l’activitat esportiva i suposarà un esforç per als equips. En aquest sentit la nova Junta ha explicat les línies generals del pressupost 2015 que serà d’uns 2.150.0000 €, la qual cosa suposa una reducció del 20% respecte al del 2014.

Suport a tots els esports d’hivern
El vicepresident de la RFEDI, Olmo Hernán, ha manifestat que donarà suport a partir d’ara a tots els esports tenint en compte les directrius marcades pel CSD i els esdeveniments esportius d’alt nivell a celebrar a Espanya. Després d’explicar que es mantindran fins a l’abril les estructures esportives definides per l’antiga presidència, Hernán va presentar al responsable esportiu de la federació, Lluís Breitfuss, que va enumerar els directors tècnics de les disciplines olímpiques: Israel Planas (surf de neu), Franco Puntel (esquí de fons / biatló), Mark Tilston (esquí alpí).

Hernán va explicar que augmentarà el suport cap als esports emergents com freestyle i snowboard tenint en compte que l’estació de Sierra Nevada acollirà els Mundials d’aquests esports en 2017. D’altra banda, també s’ha parlat de disciplines a tenir més en compte a partir de ara com el biatló, múixing i Telemark.

Per la seva banda, Breitfuss presentar també els comitès de treball de diversos esports amb Octavi Galceran com a responsable de fons amb Franco Puntel i Hugo Puidefabregas. El de biatló està format per Ángel Jiménez i en surf de neu Fernando Asensio és el responsable i està acompanyat de Manel Borràs i José Cervi. Pako Benguerel en freeski i en alpí Pau Gómez és el responsable i el secunden Joan Puig i Paloma Urieta. Un punt important va ser la potenciació de l’equip mèdic per millorar el seguiment i recuperació dels esportistes lesionats.

Coordinació amb les territorials
A l’Assemblea també es va presentar el projecte per coordinar la RFEDI i els 3 centres de tecnificació d’esports d’hivern situats a Aragó, Catalunya i Andalusia. L’objectiu és unir esforços entre les federacions territorials i la RFEDI de cara a treballar les mateixes línies tècniques. En el transcurs de l’acte Quique Díaz, responsable d’Esdeveniments, va presentar el calendari de competicions per 2014-2015 que va ser aprovat.

Van assistir a la convocatòria del dissabte 15 de novembre fins a 50 persones entre presidents de les Federacions Autonòmiques, Clubs, Esportistes, Entrenadors, Delegats Tècnics i premiats, entre d’altres.