Laura Orgué 25a en la seva primera prova a Sotxi

Orgué ha estat la primera esportista catalana en debutar en els Jocs Olímpics d’hivern i ha aconseguit el seu millor resultat en una competició d’aquesta magnitud.

Laura assegura que la cursa va anar molt bé: ‘em vaig trobar molt bé físicament i vaig poder comprovar que arribo als Jocs en un bon moment de forma’. 

L’esquiadora igualadina del CEFUC ha acabat en la 25a posició (de 61 participants) en la prova d’esquiatló (7,5 quilòmetres clàssics i 7,5 quilòmetres lliure) dels Jocs Olímpics d’hivern de Sotxi 2014. Va sortir amb el dorsal 36 i, després d’una caiguda que li va fer perdre posicions, va poder remuntar de la 38a a la 28a. ‘La caiguda va ser una anècdota més de la cursa, em vaig aixecar i vaig continuar, vaig perdre unes posicions i el ritme, però com em va passar  al voltant del quilòmetre 2,5, vaig poder recuperar’. Explica Orgué. Finalment, la fondista del CEFUC va entrar a 2 minuts i gairebé 13 segons de la guanyadora, la noruega Marit Bjoergen, millorant dues posicions respecte a la seva participació a Vancouver 2010.

La sueca Charlotte Kalla, que es va penjar la medalla de plata, va ser l’única que va poder plantar cara al potent bloc noruec que va acaparar tres de les quatre primeres places, ja que Heidi Weng i Therese Johaug ser tercera i quarta respectivament. Laura Orgué, que en aquesta primera prova ha pogut complir el seu objectiu d’acabar entre els llocs 20è i 25è’, torna a competir en els Jocs Olímpics el proper dia 13 de febrer en la prova dels 10 quilòmetres en estil clàssic.

Enllaços relacionats

Resultats
Calendari Sotxi 2014
Tweets Olímpics