Laura Orgué 28a en la classificació final del Tour de Ski

La fondista catalana va començar el 3 de gener el Tour de Ski de fons que s’ha disputat a Alemanya, Suïssa i Itàlia fins al dia 11 on ha obtingut la plaça 28 en el còmput final. ‘Ha estat molt dur ja que he fet 7 curses en 9 dies’.

Laura Orgué ha finalitzat el Tour de Ski la 28a en classificació general. Al llarg de les proves, Orgué ha mostrat una evolució i en l’última etapa dels 9 km Pursuit ha fet la seva 8a millor marca del Tour de Ski, tancant amb bones sensacions la competició: ‘La idea és que començaria el tour fluixet ja que les primeres proves eren curtes i les que s’adaptaven menys a les meves característiques. Tot va anar més o menys d’aquesta manera menys la penúltima cursa que no va sortir gens be i els ànims i les expectatives van caure’. Tot i així, la catalana afirma que ‘l’últim dia vaig aconseguir fer el 8è millor temps i guanyar posicions a la general’Laura Orgue assegura que ha estat un experiència diferent a totes les altres Copes del Món en la qual el factor psicològic és clau.

El Tour s’ha celebrat a l’estació alemanya d’Oberstdorf, l’estació suïssa de Val Müstair i també en Toblach i Val di Fiemme, Itàlia. Durant els dies 3 i 4 es van disputar els 3 km F Prologue (47a) i els 10 km C Pursuit (52a) i en la segona destinació, el Sprint Final (59a). A Itàlia les proves van ser els 5 km C (47a), els 15 km F Pursuit (38a), els 10 km C MST (32a) i la final, en què ha obtingut la vuitena posició i l’ha col·locat en el 28è lloc de la general.

Les noruegues Marit Bjoergen, Therese Johaug i Heidi Weng han estat les guanyadores d’aquesta edició del Tour de Ski de Copa del Món.