Laura Orgué a prop de pujar al podi a la prova de 10km clàssic OPA

L’esquiadora catalana de fons membre de l’Equip Nacional d’Esquí de Fons de la RFEDI Laura Orgué va aconseguir ahir diumenge acabar 5a en la prova de 10km clàssic OPA en l’estació austríaca de St Ulrich. 

Orgué, tot i no ser la seva millor especialitat, va realitzar una bona carrera en què va aconseguir un temps de 29:19.2. Va ser un resultat molt bo, ja que al llarg de la setmana l’esquiadora de la RFEDI va estar congestionada i no estava en les millors condicions físiques.

L’entrenador Joan Erola va explicar que Laura va estar a punt de no participar per aquest refredat:

"Hem esperat fins al final per decidir si Laura havia de córrer o no, ja que no es trobava molt bé. Però en l’escalfament ha tingut bones sensacions i al final ha fet un molt bon resultat ".

Una prova de molt alt nivell

D’altra banda, també és important subratllar aquesta 5a posició perquè mentre es disputava aquesta prova a Àustria, hi havia una cursa de Copa del Món al Canadà i per la llunyania, molts esquiadors que habitualment participen en aquesta competició, van decidir quedar-se a Europa i anar a St Ulrich am Pillersee. Així, era una prova amb un alt nivell. 

Vicenç Vilarrubla 53è en la prova dels 15 km

Els esquiadors de l’equip masculí també van córrer a St Ulrich am Pillersee, en la prova de 15km clàssic. El català Vicenç Vilarrubla va ser el millor de la RFEDI i va acabar 53è amb un temps de 40.54.43. Javier Guitérrez va acabar 68è (41:38.0), Ioseba Rojo va ser 70è (42:07.5) i l’últim va ser el més jove de tots, Imanol Rojo, que va acabar 79è amb 43:15.8. 5km i 10km skating en la segona jornada de St Ulrich.

Orguè 24a en 5km skating i Vilarrubla 59è en 10km

El dissabte 15 de desembre també es va celebrar una prova a St Ulrich am Pillersee. En categoria femenina van ser 5 km skating, on Laura Orgué va acabar 24a amb un temps de 13:50.6, un resultat bastant positiu tenint en compte que no estava al 100% físicament, com va explicar el seu entrenador Joan Erola.

Els nois de l’equip van participar en els 10 km skating. Javier Gutiérrez va ser el més ràpid amb 24:15.7 i va acabar 46 º. Vicenç Vilarrubla va acabar 59è amb un temps de 24:29.8. Els dos germans Roig, Imanol i Ioseba van finalitzar 70è i 85è, respectivament.