Laura Orgué guanya la Cronoescalada de Vall de Núria

El passat dissabte 27 de setembre es va donar per finalitzada la Cronoescalada Virtual de Vall de Núria amb la prova presencial on va imposar-se en categoria femenina la fondista i corredora catalana Laura Orgué. Laura es troba aquesta setmana a l’estació austríaca de Ramsau preparant la temporada amb l’equip nacional.

El passat dissabte 27 de setembre, Vall de Núria va acollir la 5a final de la Cronoescalada Virtual del Cremallera de Núria amb la prova presencial on van participar un total de 55 corredors. El recorregut de la cursa era de 7 quilòmetres amb un desnivell positiu acumulat de 848 metres, seguint el Camí Vell de Queralbs, un dels itineraris de muntanya més característics de Catalunya i dels Pirineus per a la pràctica excursionista.

En la categoria femenina el millor temps va ser per a la fondista olímpica i corredora catalana, Laura Orgué, que va finalitzar el traçat amb 50’34”. Cal destacar que Orgué és ja en plena preparació de la temporada d’hivern i que arribava de l’estació austríaca de Ramsau d’entrenar esquí de fons. A més, l’esportista ha viscut un estiu amb molts èxits on destaca la seva victòria en el mundial Quilòmetre vertical disputat al Mont Blanc (França). El segon i tercer lloc han estat per Martha Kazimierczak i Olga Fernández amb 1h11’10” i 1h12’08”, respectivament.

Agustí Roc guanya en categoria masculina

El ex campió d’Europa del Quilòmetre vertical, Agustí Roc, enguany va tornar a vèncer la Cronoescalada amb un temps de 44’51”. Tot i no superar el rècord d’aquesta prova, establert per ell mateix en 43’06”, va finalitzar per davant de Joan Freixa (47’03”) i Pep Prat (49’33”), que s’han endut el segon i el tercer lloc.

Una cursa singular

La prova virtual, que va arrencar el 17 de maig, ha estat oberta fins el dissabte 27 de setembre. És una cursa singular ja que no té data ni horari excepte en la competició final. Es pot fer corrents o caminant el dia que es triï i a l’hora que vagi millor al participant, en solitari o acompanyat, però sempre serà possible mesurar-se amb la resta de competidors. Per a participar només cal inscriure’s a www.valldenuria.cat i recollir el braçalet amb el xip per a fitxar a la sortida i als 4 punts de control del camí.