Laura Orgué s’ha proclamat Campiona de la CronoVallter

El passat dissabte 27 de desembre, Vallter 2000 va acollir la CronoVallter Territori de Isards, la 1ra prova puntuable de la 10a edició de la Copa Catalana de Curses Verticals – FGC Mountain Sèries 6.0.

Aquesta competició, organitzada pel Ski Club de Camprodon, va comptar amb la participació de 120 dels millors esquiadors de muntanya de l’Estat. La pista on es va realitzar la cursa va ser Bac Barquins amb un desnivell de 350 metres i finalitzant per sobre la Cafeteria d’altura les Marmotes a 2.535 m.

L’esquiadora de fons de la FCEH, Laura Orgué,  va guanyar la cursa femenina amb autoritat. Orgué, de vacances de Nadal i pocs dies abans de marxar cap a l’exigent Tour d’Ski als Alps, va marcar un temps de 12:16:44. Cal destacar que aquesta igualadina, que competeix en muntanya per la Unió Excursionista Urgellenca, va obtenir la temporada passada el 10è lloc en els 30 quilòmetres d’esquí de fons en els Jocs Olímpics de Sotxi’14 quedant a només 5,7 segons del diploma dels cinc anells. El podi a Vallter 2000 els van completar Claudia Galícia, de la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses, amb un crono de 0:17:09 i Gemma Arró, del GREC Cerdanya, amb 0:18:10.

En la categoria masculina, Marc Pinsach de la Colla Excursionista cassanenc es va proclamar campió, amb un temps de 00:14:10. Els germans Oriol i Nil Cardona, de l’Ski Club Camprodon han fet el segon i tercer millors temps de la prova, 12:14:30 i 12:14:56, respectivament.