Lázaro Martínez es proclama campió del Món de Múixing sobre terra

El català Lázaro Martinez s’ha coronat Campió del Món de la seva categoria. El també català Francesc Vallespí ha finalitzat en 3ra posició.

Lázaro: ‘Des del passat agost hem entrenat diàriament amb l’objectiu de guanyar aquest Mundial’

Els dies 8 i 9 de novembre s’ha dut a terme el Campionat del Món de Múixing sobre terra en Falze di Piave, (Itàlia) on el múixer català Lázaro Martínez ha aconseguit el primer lloc en la competició de vehicle amb vuit gossos nòrdics en 24 minuts 19 segons. L’experiència adquirida fa dos anys en el Mundial de Borkem (Alemanya), on amb el meu equip vam aconseguir el bronze, ens ha donat les pautes a seguir en els entrenaments’, explica el múixer.

‘A Itàlia ens hem trobat temperatures molt altes i molta humitat, però no ha estat un impediment per a la preparació de l’equip’, exposa en Lázaro. Segons el múixer, ‘la recuperació després de cada màniga va ser molt ràpida gràcies a la gran oxigenació aconseguida entrenant alçada’. En Lázaro va competir a dues mànigues, la primera segons ell ‘amb una visibilitat gairebé nul·la i amb un vehicle molt pesat de conducció diferent que costava dominar i amb el qual l’equip d’atletes vam quedar en 4a posició’. Pel que fa a la segona màniga, ‘la vam realitzar amb un altre Kart mol més lleuger que ja havia conduït en un altre Mundial i que em va donar molta més seguretat, aconseguint una remuntada èpica, d’aquelles que no s’obliden’, afegeix en Lázaro. Finalitzat el Campionat del Món, el català ja pensa en el Campionat del Món mitja distància WSA que se celebra en Kardesteng (Suïssa) el proper mes de febrer.

Per la seva banda, Leire Fernández ha aconseguit el títol de Campiona del Mundial en la modalitat de Canicross Júnior Dames, després de ser la més ràpida en les dues mànigues de 2,5 quilòmetres amb un temps total de 9 minuts 13 segons. Entre els altres esportistes que s’han desplaçat a Itàlia per prendre part dels Campionats del Món, també destacar el paper del múixer català Francesc Vallespí, que ha finalitzat en la 3ra posició global del Campionat de vehicle amb vuit gossos. Un altre jove espanyol que ha estat entre els primers ha estat Rodrigo González, que ha aconseguit el cinquè lloc en Canicross Júnior homes.

Les categories que han competit en aquest Campionat han estat: Canicross Júnior , Sènior i Veterans , tant en dames com en homes; Bikejoring Sènior en homes i dames, i Veterans en homes, i per últim amb vehicles amb quatre, sis i vuit gossos nòrdics .

Enllaços relacionats
http://www.ifssevents.com