Les estacions d’esquí catalanes preparades per obrir la temporada

Xavier Nolla, President de l’ACEM: ‘Obrirem les estacions el primer dia que puguem’. ‘Vull agrair al President de la FCEH l’esforç que fa envers la promoció de l’esquí entre els joves’

Ahir l’Associació Catalana d’Estacions d’Esquí i Activitats de Muntanya (ACEM) va presentar la temporada d’esquí 2014-15 a les cotxeres del Palau Robert de Barcelona. L’acte de presentació de les novetats de la temporada va comptar amb la presència de la Directora General de Turisme, la Sra. Marian Muro i Ollé i el Director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), Xavier Espasa. 

‘Obrirem les estacions el primer dia que puguem’, va dir el Director de l’ACEM, el Sr. Xavier Nolla qui va donar el primer titular de la jornada dient que Catalunya ha invertit 17 mil·lions d’euros per seguir avançant, sent Baqueira Beret l’estació que ha protagonizat el gruix d’aquesta inversió amb motiu del seu 50è aniversari. Pel que fa al balanç de la temporada, es va destacar com a cas d’èxit els 20.000 visitants que va acollir l’activitat de l’esquí nocturn així com el rècord de nevades de l’estació de Baqueira, entre d’altres. Nolla també va voler destinar unes paraules al President de la FCEH, Oscar Cruz, a qui va agrair l’esforç molt gran que s’ha fet des de la FCEH envers la promoció de l’esquí entre els joves

Com a novetats de la temporada la Sr.a Marian Muro va parlar d’un nou Pla director de senyalització i de millora de les estacions d’esquí catalanes per aquest nou any. A més, Baqueira estrenarà 21 pistes d’esquí amb un total de 153 quilòmetres i Tavascan comptarà amb diversos circuits inclusius d’esquí de fons i raquetes de neu. 

Any 2015: l’any del turisme d’interior i muntanya

Des de l’Agència Catalana de Turisme es dinamitzaren els paquets turístics d’interior i muntanya amb el disseny d’una campanya de promoció amb l’eslògan ‘si ho tens al cap, ho tens a Catalunya’. Per a la seva banda, l’ACT treballarà aquesta temporada per a certificar amb el segell de Destí Turístic Familiar als municipis on es troben les estacions d’esquí. 

Meteocat crea un servei per a l’esquiador

Fruit d’un acord entre l’ACEM, l’Agència Catalana de Turisme (ACT) i el Servei Meteorològic de Catalunya (SMV), s’estrena aquesta temporada un nou servei destinat al sector de la neu i de la muntanya que ofereix informació meteorològica d’alta muntanya d’interès per a les pistes d’esquí (www.meteo.cat).