Les grans competicions de neu a Espanya es concreten al Congrés FIS a Varna (Bulgària)

Del 3 al 7 de juny a ciutat búlgara de Varna va acollir una edició més del Congrés de la FIS. L’any passat es va celebrar a Barcelona, ciutat que va acollir 1.200 participants de la família mundial de l’esquí. En aquesta recent edició, representants de la RFEDI i la FCEH van treballar en l’organització dels esdeveniments internacionals FIS a Espanya per a les pròximes temporades i van formar part de les diferents comissions de calendari i reglaments que regeixen els esports de neu.

 
Mig miler de delegats de més de 122 països

Aquesta cita anual de la FIS, celebrada aquest any a Varna (Bulgària), va reunir mig miler de delegats de més de 122 països entre els quals hi havia el president de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI), el Sr. May Peus Espanya i el seu Director Esportiu i alhora Vicepresident Esportiu de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), el Sr. Lluís Breitfuss. Representant a la RFEDI també van assistir-hi el director general, Sr. Olmo Hernán i el responsable de reglaments i delegats tècnics, el Sr. Enrique Díaz. També un grup de l’estació de Sierra Nevada que organitzarà els Mundials 2017 de Freestyle i Snowboard FIS.

 
Grans esdeveniments a Sierra Nevada, La Molina i Espot
Les estacions espanyoles segueixen apostant pels grans esdeveniments. És el cas dels Mundials de 2017 de Sierra Nevada per a les puixants disciplines de Freestyle i Snowboard. La delegació de l’estació andalusa va estar treballant intensament amb els responsables FIS per ultimar les ubicacions finals dels esdeveniments, els drets de màrqueting i televisió així com les campanyes de comunicació d’aquest esdeveniment que, després d’uns Jocs, és el més important en els esports de neu.
 
Tant Sierra Nevada com l’estació americana de Park City, organitzadora d’aquests Mundials al 2019, estan treballant per donar-li un enfocament més proper als practicants de freestyle i convertir els esdeveniments en autèntics pols d’atracció dels millors del món on el públic pugui gaudir d’un dels majors espectacles esportius.
 
També es van tractar les Copes del Món de SBX de la Molina a celebrar el dia 5 de març 2016. Cal recordar que el basc Lucas Eguibar es va proclamar campió del circuit de Copa del Món de SBX guanyant el preuat Globus de Cristall el passat mes de març 2015 en aquesta estació catalana. Sens dubte un dels majors èxits dels esports d’hivern espanyols de tots els temps.
 
Al llarg de l’hivern La Molina també organitzarà els SL i GS de les finals de Copa d’Europa de Alpí i una altra estació propietat també de Grup FGC, Espot, reprèn els grans esdeveniments de Telemark amb la celebració d’una prova de Copa del Món de l’especialitat. Dates a concretar en els propers mesos.
 
Acord entre Espanya, França i Andorra
Durant els quatre dies, els responsables dels esports d’hivern espanyols també van estar tractant temes regionals i es van reunir amb els seus homòlegs francesos i andorrans. Així May Peus Espanya, Michel Vion i Albert Coma van estudiar un acord per afavorir uns circuits pirinencs entre els tres estats que permeti augmentar el volum de corredors i la competitivitat en alpí, fons, surf de neu i freestyle. També es va estudiar augmentar les quotes de participació per país tant en aquestes carreres com en les dels Alps Francesos.
 
Els responsables RFEDI van participar també de les comissions de màrqueting, comunicació, esquí de velocitat i reglaments dels diferents esports sota el paraigua de la FIS.
 
Els Jocs de Pyeongchang 2018 amb més disciplines espectacle
El president de la FIS, Gian Franco Kasper, es va congratular de la decisió que ha permès que els propers JJOO d’hivern puguin comptar amb les competicions d’Esquí Alpí per Equips i de Big Air per Snowboard. Totes dues són competicions molt versàtils i espectaculars que permeten la seva celebració tant en estacions d’esquí com en entorns urbans. Un Exemple d’això és que el Big Air dels Mundials de la Molina 2011 es va disputar al palau d’esports Sant Jordi de Barcelona amb un ple total. D’aquesta manera, els esdeveniments de neu s’acosten a un públic més jove acostumat a espectacles amb altes dosis d’adrenalina.

Crèdit:RFEDInv