L’esport del múixing té cita a Baquèira Beret, amb el Campionat d’Espanya de Neu

Més de 40 catalans a la llista d’inscrits, entre ells alguns dels campions d’Espanya en títol

El Pla de Beret serà l’escenari, aquest cap de setmana, d’una nova edició del Campionat d’Espanya de Múixing Neu, que reunirà als millors representants espanyols d’aquesta modalitat. Malgrat les altes temperatures dels últims dies, la bona temporada de neu que s’ha registrat aquests mesos garanteix que els participants trobaran un exigent circuit, molt tècnic, que quedarà definit per la qualitat de la neu existent al moment de la celebració del campionat.

Per a aquesta edició, prop de 150 participants procedents de 9 comunitats autònomes espanyoles, estan inscrits en alguna de les categories de la competició, entre ells els campions d’Espanya en títol Francesc Vallespí, Lázaro Martínez, Montse Claverol o Íker Ozcoidi.  La delegació catalana serà la que tingui una més àmplia representació, amb una quarantena de participants. Com ja va passar en l’edició anterior, cal destacar la consolidació de la modalitat de canicross sobre neu, amb prop de 50 inscrits, la qual cosa confirma aquesta disciplina com una de les de major projecció de l’esport del múixing. En total es disputaran 15 categories de trineu, skijoring i canicross.

Dissabte 22 la competició se celebrarà de 9.00′ a 12.00′; mentre que diumenge 23 la sortida del primer participant serà a les 8.30′. La prova es disputa amb la modalitat de contrarellotge, sortint els esportistes amb intervals d’1 o 2 minuts per cobrir un recorregut d’entre 4 i 11 quilòmetres (en funció de la categoria).

Enllaços relacionats
Nota Informativa