L’esquí alpí català es llueix als Campionats d’Espanya Absoluts de Sierra Nevada

foto

L’estació andalusa ha assistit el 2, 3 i 4 d’abril al domini dels nostres esportistes en la màxima competició estatal, amb presència catalana en tots els podis de Super-G, Gegant i Eslàlom. Júlia Bargalló i Albert Ortega, ambdós de l’equip RFEDI, les figures més destacades.

En una de les darreres cites del calendari, l’estació de Sierra Nevada ha acollit des de dilluns els Campionats d’Espanya d’Esquí Alpí Absoluts, que novament han estat protagonitzats pels esportistes catalans. Tant és així que, dels 6 podis existents entre homes i dones, en tots ells l’esquí català hi ha tingut representació. Un nou èxit en una gran competició.

La disciplina de Super-G va ser l’encarregada d’obrir la competició a l’estadi de Borreguiles (pista Genil), on el fort vent va voler també ser protagonista i va obligar a demorar l’inici de la prova. En un traçat amb 500 metres de desnivell i 45 portes, la més ràpida en completar-lo va ser Júlia Bargalló del CAEI i de l’equip RFEDI, que va revalidar títol amb un temps d’1:26.11. Segona va quedar la seva companya a l’equip RFEDI i membre del CEVA, Anna Esteve.

Igual que Bargalló, també va revalidar el títol obtingut el 2017 Albert Ortega, enguany campió per una centèsima. Amb 1:24.01, l’esportista de LMCE va superar pels pèls l’aranès del CAEI Alex Puente.

L’endemà va ser el torn del Gegant, disputat a l’estadi de Granados sota unes condicions ambientals molt bones, amb el sol com a protagonista. Novament, Bargalló va mostrar un alt nivell que li va permetre endur-se el triomf en 1:51.04, superant la seva companya del CAEI i membre de l’equip de tecnificació català, Pat Miquel. També dos catalans van pujar al podi en categoria masculina, els germans Ricard i Albert Ortega, segon i tercer dels Campionats d’Espanya, respectivament.

Per últim, la cita destinada a abaixar la persiana dels Campionats d’Espanya d’aquesta temporada va ser l’Eslàlom, també disputat a l’estadi de Granados sota un sol magnífic que va mantenir la neu en bon estat. I en aquestes condicions l’esquí alpí català va seguir brillant.

En dones, l’esportista de l’equip RFEDI i de LMCE, Núria Pau, va pujar a l’esglaó més alt del podi per arrodonir una temporada molt positiva. Amb un temps d’1:26.79, es va imposar a l’esquiadora que defensava títol, la catalana del CAEI Miren Miquel.

En homes, triplet català al podi, on després d’una intensa lluita Quim Salarich es va endur la victòria amb 1:22.61, per davant d’Albert Ortega. Els dos, membres de l’equip RFEDI i de LMCE. Tercer va acabar el seu company d’equip, John Luca.

Més enllà dels podis, també cal destacar dels Campionats d’Espanya de Sierra Nevada les actuacions d’altres tecnificats catalans, presents en la part alta de la classificació.

 

Enllaços d’interès

Resultats

 

Crèdits: Alejandro Molina-FADI