L’esquí alpí català pren les regnes de la Copa Espanya Audi U14|U16

foto

Amb l’última fase disputada a La Molina, la classificació final reflecteix la forta presència dels corredors catalans en les primeres posicions. Per clubs, fins a 6 dels nostres han aconseguit situar-se entre els 10 millors de l’Estat, amb victòria per a LMCE.

El passat diumenge La Molina va abaixar la persiana a la Copa Espanya Audi U14|U16, un circuit ideal perquè el planter de l’esquí alpí demostri el seu talent i esperit competitiu.

L’estació catalana va acollir la Fase Final d’aquest circuit organitzat per la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI), que anteriorment havia passat per dues estacions més. Sierra Nevada va ser l’encarregada d’obrir la Copa Espanya Audi d’enguany del 18 al 20 de gener mentre que de l’1 al 3 de març els corredors es van reunir a l’estació aragonesa d’Astún per disputar la 2ª Fase.

Els clubs catalans no abaixen el llistó

Les darreres temporades, el nivell dels clubs catalans s’ha mantingut ben alt, fins al punt que des de la temporada 2016-2017 sempre hi ha hagut 6 equips de casa nostra entre els 10 millors classificats de la general.

Com ja va fer la 2016-2017, la victòria de la Copa Espanya d’aquesta temporada ha anat a parar a mans de La Molina Club d’Esports (LMCE), amb 3.858 punts. Per darrere ha acabat el CEJCA aragonès i completa el podi un clàssic com el Granuec. Així han quedat els millors clubs catalans:

Protagonisme als podis individuals

Tots ells, clubs que han completat una gran temporada gràcies al rendiment dels seus corredors. En U14 els podis han estat íntegrament catalans, amb victòries absolutes per a Lluc de Castellarnau (CAEI) i Aura Coronado (MLEC).

En homes, per darrere de Lluc han quedat Marçal Mestres (Granuec) i Aleix Aubert (LMCE), mentre que Roger Barceló (CANMC) i Alfonso Cubillo (CEVA) també han acabat al Top 10 com a 6º i 9º classificats, respectivament.

En categoria femenina, més enllà de la guanyadora, Martina Llorens (Llívia) ha estat 2º, Marta Borràs (MLEC) 3º, Meritxell Dalmau (CANMC) 4º, Ona Vidal (LMCE) 5º, Blanca Bagaria (LMCE) 6º, Nikole Arriola (AISC) 9º i Isabella González (CEVA) 10º.

En U16 la línia de bons resultats per a l’esquí català s’ha mantingut, en una categoria realment molt exigent i igualada. En homes, Aniol Torres (Granuec) ha acabat subcampió mentre que el seu company d’equip, Nicolas Nesweda, ha estat 4º. A més, Iu Vidal i Jan Sule de LMCE han acabat 5º i 6º. A més, també han acabat al Top 10 Conrad Sastre (Granuec) 8º i Alex Paris (AISC), 10º.

En dones, Georgina Tarragó (LMCE) ha aconseguit pujar al podi com a 3º classificada mentre que Arianna Vilar (MLEC) ha acabat 5º, Elsa Sisniega (ELIT) 8º, Carlota Goula (LMCE) 9º i Leire Sánchez (Copos) 10º.