L’esquí alpí vibra a La Molina amb el Campionat d’Espanya Ciutadans

foto

La Molina no va faltar a la seva cita, el 9 i 10 de febrer, amb el 38è Derby Internacional CIT, que tanmateix va acollir el Campionat d’Espanya de l’especialitat. La pista Torrent Negre va ser escenari d’un SL i un GS, inclosos en el calendari FIS.

Hi ha clàssics del calendari de competicions que mai fallen. Aquest passat cap de setmana en vam viure un exemple amb el 38è Derby Internacional de Ciutadans, que va celebrar-se a la pista Torrent Negre de La Molina amb un bon nombre de participants vinguts d’Andorra, França i de diversos punts d’Espanya.

La prova, organitzada per LMCE, també era puntuable per a la Copa Espanya Ciutadans, on competeixen esportistes que no figuren dins d’equips nacionals o Centres de Tecnificació.

Un 38è Derby que comptava amb l’afegitó de repartir punts FIS i que va arrencar dissabte amb el Gegant (GS). Un inici immillorable per als interessos de l’equip de tecnificació de la FCEH, que va veure com s’enduia la victòria Patricia Miquel (CAEI) amb 2:00.97.

Just al darrere va acabar l’aragonesa Sofia Gandarias (Candanchú), que entrena amb la FCEH, mentre que Arrieta Rodríguez (Ski-VA) va ser tercera.

En homes, Andrés García (Mayencos) va proclamar-se campió amb un temps d’1:56.83, seguit de Ricard Ortega (LMCE) i del francès Adrien Fresquet (Peyragudes). El primer tecnificat FCEH va ser Jordi Beascoechea (LMCE) amb una 12a posició.

L’endemà va ser el torn de l’Eslàlom (SL), on altre cop la igualtat entre participants va tornar a marcar la tònica de la competició. A més, l’inici de la competició no va ser fàcil ja que amb el fort vent es va tancar el remuntador i els participants es van veure obligats a pujar fins a la pista a peu, fent el reconeixement pertinent amb els esquís a l’espatlla.

Tot i això, els corredors van donar-ho tot i la victòria femenina va anar a parar a mans andorranes, concretament a Clàudia Mijares (ECAP), amb 1:48.25. Molt poc marge el que la va separar de la segona classificada, Inés Sanmartín (Conty Esquí Club). Va completar el podi l’andorrana Xenia Rodríguez (ECOA) mentre que la primera tecnificada FCEH va ser Aran Clotet (CEVA), 7a classificada.

En homes, el francès Adrien Fresquet (Peyragudes) va ser el més ràpid del traçat SL amb 1:45.25, superant Ricard Ortega (LMCE), que va repetir segona posició igual que en el GS, mentre que Bartumeu Gabriel (ECA) va ser tercer. El corredor FCEH més ben classificat va ser Jordi Costa (CANMC), 14è.

A més, els tecnificats catalans també van ser protagonistes en els podis U18 i U21.

Decidit el Campionat d’Espanya Ciutadans

En el GS, Irena Ziach (Ski-VA) va endur-se el títol estatal en un podi completat per la catalana Alba Forné (LMCE) i l’andalusa Rocío Fraguas (SCG). Ricard Ortega (LMCE) va ser el corredor que es va proclamar campió d’Espanya CIT per davant del seu company d’equip, Xavier Salarich, i Jon Martínez (CAEI).

Respecte a l’SL, la catalana Anna Borràs (MLEC) va ser campiona d’Espanya mentre que segona va quedar Clara Albert (CAEI) i tercera, Alba Forné (LMCE). En homes, les dues primeres posicions del podi estatal van ser calcades al GS, amb Ricard Ortega (LMCE) i Xavier Salarich (LMCE), mentre que Ramón Barrufet (CAEI) va ser tercer.