Lliurats els premis honorífics de la temporada 2015-2016 a la seu del Consell Comarcal del Solsonès.

La seu del Consell Comarcal del Solsonés (Solsona) va ser l’espai escollit per a clausurar la temporada 2015-2016 i celebrar el tradicional acte de lliurament de premis honorífic. La jornada de cloenda va estar marcada pels agraïments del President de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern al ex Secretari General de l’Esport, el Sr. Ivan Tibau, i pels emotius reconeixements als esportistes catalans que han fet història aquesta temporada com ara  Nil Llop, Aleix López, Queralt Castellet i les jugadores d’hoquei gel del Barcelona Ice Blue Cats. L’acte, que aquest any va acollir prèviament també el lliurament de premis individuals dels circuits Interclubs i Lliga Catalana Absoluta d’esquí alpí, va incloure el lliurament de la quarta edició del Premi Col·laborador i Esport Dr. Pitu Figueras al Sr. Agustí Juan, va atorgar el Premi Esperit Esportiu al jugador d’hoquei gel Salvador Barnola i va reconèixer amb la Medalla d’Or de la FCEH al ex secretari General del l’Esport Sr. Ivan Tibau.

La família federativa dels esports d’hivern va acomiadar  dissabte 28 de de maig de 2016 a la seu del Consell Comarcal del Solsonès una temporada plena de grans esdeveniments esportius d’alt nivell i de  resultats històrics dels esportistes catalans i estatals en diferents disciplines de neu i gel. Durant l’acte, que va acollir a prop de cent assistents entre autoritats, esportistes, membres de clubs i apassionats de la neu i del gel, es va fer entrega de les medalles de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) als Campions del Campionat de Catalunya Absoluts de les diferents disciplines d’esports d’hivern i el trofeus als clubs finalistes de les lligues i circuits catalans. Durant el lliurament es va transmetre la felicitació i agraïment als clubs d’esports d’hivern catalans i al seus esportistes que fan possible la consecució dels calendaris esportius temporada rere temporada i la celebració de competicions cada cop més rellevants a casa nostra.

El President de la FCEH, el Sr. Oscar Cruz, va obrir l’acte reconeixent la fita històrica del patinador de velocitat català Nil Llop, del Barcelona Short Track, que el passat mes de febrer  aconseguia una medalla de plata en la prova dels 500 metres de la Copa d’Europa FIS de ShortTrack celebrada a Leeuvarden (Holanda): La primera d’un patinador de velocitat espanyol en una prova continental. Cruz també va elogiar el doblet aconseguit aquesta temporada per les jugadores de l’equip femení d’hoquei gel català Barcelona Ice Blue Cats,  guanyadores de la Copa Espanya i la Lliga Nacional femenina de la disciplina. Va destacar les fites històriques assolides el passat mes de febrer pels  riders  Aleix López i Queralt Castellet. El primer proclamat Campió d’Europa en la prova d’slopestyle FIS a Itàlia i la segona proclamada 3a en la prova de Big Air de la Copa del Món de Snowboard a Quebec.

De seguida el President de la FCEH va donar les gràcies a les autoritats assistents, esportistes, familiars, presidents de clubs, i en especial als clubs d’esports d’hivern. Oscar va fer un balanç dels grans esdeveniments esportius celebrats a casa nostra com ara la Copa del Món de Telemark, la Copa del Món IPC de boarder cross (SBX), les Finals de la Copa d’Europa FIS d’esquí alpí i la Copa d’Europa IPC d’esquí alpí i SBX, la 37 Marxa Beret i la Final de l’ISU Grand Prix de Patinatge Artístic sobre gel. Cruz va estar acompanyat durant l’obertura dels parlaments per la Sr Il.lm. Sra. Sara Alarcón i Postils – Presidenta del Consell Comarcal del Solsonès i el Sr. Antoni Reig, Director del Consell Català de l’Esport.

Els campions dels Campionats de Catalunya Absoluts van rebre les medalles UFEC

Durant l’acte es va premiar als clubs que han obtingut els millors resultats en les Lligues Catalanes de les diferents modalitats dels esports d’hivern, entre els quals destaquem com a Campions en Esquí Alpí; La Molina Club d’Esports – 1r classificat de la Lliga Absoluta-; Club Alpí Núria Masella Cerdanya –1r classificat de la Lliga Catalana Andorrana Veterans-; Club Esportiu Granuec -1r classificat de la Lliga Infantils i Club Esquí Alpí Pirineus – 1r classificat del Circuit Interclubs-. En Esquí de Fons, destaquem com a Campió al Club d’Esquí Puigcerdà, 1er classificat de Copa Catalana i Copa Nins. Finalment, en Surf de Neu i Freeski va rebre el 1r premi l’Esquí Club Andorra, Campió de la 5a Pyrenean Freestylers. El Club Aranès Esports d’Iuern i l’Ski Olimpia GER va ser guardonat amb  el premi al millor club surf de neu i freeski del 5è Pyrenean Open Minifreestylers, respectivament.

També es va lliurar les medalles que atorga la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) als Campions Absoluts dels Campionats de Catalunya de les disciplines d’esports d’hivern, dissenyades aquest any per l’artista Matilde Cini. Els esportistes premiats han estat Clara López Costa i Aingeru Garay Fernández en Esquí Alpí; Anna Selvi i la seva guia Esther Noguera, Bárbara Pérez de Juan, Alba Coma Rosell, Pol Aguilar Díaz i Albert Garriga Merchan en Esquí Alpí Adaptat; Bernat Galcerán Visa Lydia Iglesias Barés en Esquí de Fons; Lluis Cruz Serra i Luba Dolgopolova en Trineu amb gossos; Javier Torres Carrasco i Marta Bosch Malé en Canicross; Laia Bertrán Gracia i Aleix Gabara Xancó en Patinatge Artístic sobre gel; l’Sporting l’Olla Cyril en Cúrling i Laia Vallverdú Imbernon i Victor Martínez Blanc en Short Track. 

A l’entrega de premis s’hi van afegir altres autoritats del món esportiu: Sr. Antoni Reig, Director del Con-sell Català de l’Esport; Sr. Ricard  Font, Secretari  d’Infraestructura i Mobilitat; Il.lm. Sra. Sara Alarcón, Presidenta Consell Comarcal del Solsonès;  Il•lm. Sr. Albert Piñeira, Alcalde  Ajuntament de Puigcerdà i Diputació de Girona;  Sr. Ramon Xandrí, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Solsona; Sr. Joan Segura, Representant de Lleida de la Secretaria General de l’Esport;  Sr. Ivan Tibau, ex Secretari General de l’Esport; Sr. Joaquim Alsina, Gerent de l’Associació Catalana d’Estacions de Muntanya; Sr. Joan Puig, Vicepresident de Neu de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i Sra. Miren Uriarte, Vicepresidenta de Gel  Federació Catalana d’Esports d’Hivern.

El col·laborador de la FCEH Sport HG també es va sumar  a l’acte i mostratnt una vegada més el seu suport als esports d’hivern.

 

IV Premi Col·laborador i Esport Pitu Figueras 2016 – Agustí Juan i Segarra

En aquest acte el guardonat amb el IV Premi Col·laborador i Esport Pitu Figueras en reconeixement als valors de l’esport va ser el Sr. Agustí Juan i Segarra, un veterà de l’esquí alpí català que ha estat President de la secció d’esquí alpí de la Unió Excursionista de Catalunya Sants durant 46 anys. Agustí Juan va ser guardonat a la seu del Consell Comarcal del Solsonès amb aquest premi en reconeixement a la seva tasca de  voluntariat entusiasta. Agustí fa 46 anys que treballa en el món de la neu, ensenyant a esquiar com a professor i organitzant proves com a Delegat Tècnic de la FCEH.  Ha format part de la Junta Directiva de la Secció d’Esquí de la Unió Excursionista de Catalunya Sants com a Vicepresident primer durant més de 15 anys i més tard com a President. Porta 45 anys organitzant, com a Director, el curset d’esquí alpí per a totes les edats i 35 organitzant la cursa d’esquí alpí del 35è. Gran Premi de Catalunya Interclubs, una de les més antigues que formen part del calendari anual de la FCEH. A més ha participat com a voluntari en moltes competicions: tres edicions de la Copa d’Europa d’esquí alpí de La Molina, una edició de la Copa Món d’esquí alpí de La Molina de l’any 2009 i dos edicions de la Copa del Món d’esquí alpí de Soldeu (2012 – 2016).

El premi va ser una escultura singular creada pel gendre del Dr. Figueras, Iñaki Castillo, al·legòrica als valors d’altruisme i de treball desinteressat per l’esport, d’acord amb l’esperit que el Dr. Pitu Figueras va practicar durant tota la seva vida.

Els membres del jurat d’aquesta edició han estat el President del CEC, Sr. Josep Manuel Puente; el President de CET, Sr. Pere Mesalles; el Director del Programa de TV3 Temps de Neu, Sr. Toni Real; el Periodista esportiu, Sr. Josep Badia i la Sra. Clara Figueras, filla del Dr. Pitu Figueras.

 

Medalla d’Or Sr. Ivan Tibau i Ragolta

En aquest acte de Lliurament de premis es va reconèixer la tasca esportiva de gestió i promoció envers els  esports d’hivern del Sr. Ivan Tibau i Ragolta durant la seva etapa al capdavant de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya del 2010 al 2016. Amb aquest guardó el President de la FCEH li va expressar els seus agraïments per la bona feina feta en l’evolució de les disciplines d’esports d’hivern a Catalunya i també per la seva aposta en favor del Pla Estratègic dels Esports d’Hivern a Catalunya, una aposta i un projecte que encoratja al conjunt de la família federativa a continuar treballant i lluitant en favor del creixement i el reconeixement dels esports d’hivern a casa nostra.

El President de la FCEH, Sr. Oscar Cruz,  també li va agrair el seu suport en la posada en marxa del Programa de Promoció Escolar dels esports d’hivern a la ciutat de Barcelona i a les comarques del Pirineu, que ha acollit 2.236 alumnes a Barcelona i 851 a les valls aquest curs 2015-16, número que es duplicarà la propera temporada. “El Sr. Ivan Tibau, durant tots els seus anys al capdavant de la Secretaria General de l’Esport, sempre ens ha estès la mà i ens ha donat suport institucional a la nostra FCEH”, assegurava Cruz. “Vull fer-vos arribar el meu profund agraïment per aquest guardó.  La vostra FCEH és una entitat molt activa i molt treballadora que fa una molt bona feina i que encara farà molta més”, paraules del Sr. Ivan Tibau

Premi especial a l’esperit esportiu – Salvador Barnola i Rodriguez.

L’esportista d’hoquei gel català Salvador Barnola Rodriguez va rebre a Solsona el guardó especial a l’esperit esportiu 2016. Salvador Barnola pertany al Club Gel Puigcerdà des del 1988 i amb ell porta competint vint-i-set temporades, de les quals vint-i-tres han estat a l’equip Sènior i tretze com a capità.  Amb el seu equip ha guanyat tres Lligues espanyoles, set Copes del Rei, dos Súper Copes i cinc Copes Catalanes, a  més de participar en set ocasions a la “Continental Cup” de la disciplina, una competició que equival a la UEFA de Fútbol.

Salvador Barnola també és jugador de la Selecció Espanyola d’Hoquei gel amb la qual ha participat en disset mundials Sèniors (vuit com a capità) i en dos Preolímpics. Amb l’equip espanyol ha guanyat un total de tretze medalles: quatre d’or, dos d’argent i set de bronze.

Aquest premi especial a l’esperit esportiu va ser instituït el 2009, i des d’aleshores s’atorga a l’acabament de cada temporada esportiva:

2009-2010 Vicenç Vilarrubla i Solsona

2010-2011 Anna Amor i Pagès

2011-2012 Lázaro Martínez i Sonsona

2012-2013 Eric Villalón i Fuentes

2013-2014 Marta Andrade i Vidal

2014-2015 Laura Orgué i Vila

2015-2016 Salvador Barnola i Rodriguez

Finalment la Federació Catalana d’Esports d’hivern va agrair un vegada més la col•laboració i de tots els seus patrocinadors i sponsors pel seu suport incondicional i la seva aposta pels esports d’hivern temporada rere temporada.