L’últim Eslàlom amb Pol Carreras

L’Eslàlom masculí que ha posat punt i final als Mundials de Gramish- Partenkirchen que s’han celebrat des del 8 al 20 de febrer en la famolenca estació alemanya ha resultat un dificilíssim repte per a la majoria dels participants.

Molt inclinat a la part alta, amb les portes molt complicades i amb poca visibilitat, només cal consignar que gairebé la meitat dels que van intervenir en el primer set no van arribar a meta. Un d’ells va ser el català Pol Carreras, que dissabte sí que ho havia aconseguit en la prova classificatòria. El jove esquiador de 21 anys havia deixat clar que en uns Mundials no valen les mitges tintes i que baixaria a fons. Es va quedar fora quan estava en el primer terç del traçat. Per fer-se una idea de la dificultat tècnica del recorregut, només cal dir que el rus Alexander Khoroshikov, dominador en les dues baixades en la prova de classificació de dissabte, tampoc va aconseguir arribar a la meta.

"Ja havia anunciat dissabte que aniria a per totes en la primera baixada. No volia reservar-me ni esquiar conservant, perquè no m’hauria servit de res", va comentar la jove promesa catalana Pol Carreras. "La veritat és que la pista estava molt difícil, traçada de manera complicada. A més, els que sortíem per darrere ens hem trobat amb la neu molt picada pels cinquanta primers. Malgrat tot, estic satisfet d’aquesta experiència en el meu primer Mundial absolut. Seguiré endavant amb més motivació i ganes".

Certament, la Gudiberg ha estat una pista apta només per a uns pocs. En un dia de nou sense sol, boira i 0º C de temperatura, va sortir des de la cota 960 metres i es va arribar a meta amb un desnivell acumulat de 210 metres, amb 65 portes a negociar. El traçat del francès Chastè fou indigerible per a gairebé tots, però va afavorir el seu compatriota Jean-Baptiste Grange, que es va col·locar líder provisional amb un temps de 51s30. Després d’ell, l’italià Manfred Moelgg (a 22 centèsimes), el suec Andre Myhrer (a 57) i un dels grans favorits, el croat Ivica Kostelic (ja a 1s02), que ha estat un dels grans damnificats a Garmisch.

La segona mànega va ser molt emocionant per al podi, amb constants canvis que, al final, van coronar el francès, qui va saber mantenir l’avantatge inicial. Grange es va endur la medalla d’or encara que va realitzar el desè millor temps d’aquesta segona mànega (50s42). Li va ser suficient per superar en el còmput final (1m41s72) el suec Jens Byggmark per 43 centèsimes i l’italià Moelgg per 61. Va ser l’últim podi d’uns Mundials que, en la 41 edició, ja són història.

 

Més informació a la web de la FCEH.