Manich, Torner i Castellet s’estrenen a la Copa del Món 2011 al big air de Londres

El passat dissabte 30 d’octubre els joves snowboarders catalans Carles Manich, Carles Torner i Josep Castellet van participar al big air celebrat a Londres, on va endur-se l’or el rider l’eslovè Marko Grilc.

Els joves catalans membres de la selecció de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) van estrenar temporada en una prova urbana que comença ja a ser tradició que obri la Copa del Món FIS d’Snowboard. Carles Manich membre del CEMT (Club Esportiu Masella Team) va aconseguir la 29ª posició, dos llocs per davant del seu company Carles Torner també del CEMT i Josep Castellet, del mateix club, va ser el 39. L’entrenador d’aquest grup de freestylers de la RFEDI, el català Gerard Freixes, va comentar després de la prova que el grup està “satisfet dels resultats però sabem que hem de millorar. Ara toca centrar-se amb el big air d’Estocolm del proper 20 de novembre i buscar ser entre els 20 primers”.

El rider de Ljubljana, Marc Grilc va aconseguir la seva primera victòria en el circuit de copa del món en el big air de Londres amb un backside 1080 double cork, seguit del noruec Staal Sandbech en segona posició i del belga Sepp Smits en tercera posició.

La pista de Battersea Power Station va acollir fins a 68 riders vinguts de 14 països diferents que van lluitar per la victòria en aquesta tercera edició del big air anglès. Fins a 15.000 persones es van atansar a veure l’espectacle d’snowboard londinenc.