Maria Hidalgo debuta al Mundial de Kreischberg’15

La snowboarder catalana va participar dilluns en el seu primer Campionat del Món, en què va obtenir la 23a plaça a la classificatòria.

La catalana Maria Hidalgo, de tan sols 17 anys, va tenir dilluns 19 de gener la seva primera experiència en uns Mundials en la modalitat de slopestyle. La barcelonina va disputar la primera sèrie classificatòria, en la qual va obtenir la 10a posició del seu grup amb una puntuació de 24.33. A la general va finalitzar en 23è lloc, quedant fora de la final que es celebra el dia 21 i en què entren només les 6 primeres del total. ‘Estic molt contenta per aquesta oportunitat i amb ganes de poder entrenar per als propers mundials, de totes formes encara em queda el big air’, explica la catalana. 

En la competició van participar 31 riders provinents de tot el món. Les tres favorites per a la final són la suïssa Sina Candrian, la canadenca Jenna Blasman i Anna Gasser (Àustria), que van marcar el top 3 en les proves classificatòries amb una puntuació de 94.33, 87.33 i 84.33, respectivament.

Encaminar el futur

Hidalgo ha complert els seus objectius per a aquest esdeveniment mundial, en el qual la seva finalitat era participar, agafar experiència i encaminar el seu futur cap a l’elit. La propera cita mundialista serà a l’estació espanyola de Sierra Nevada, d’aquí a dos anys, temps suficient perquè la rider perfili la seva tècnica i adquireixi el nivell per estar entre les millors.

Espanya finalitza el millor Campionat del Món de Snowboard de la seva història, en Kreischberg (Àustria), amb una plata en halfpipe per Queralt Castellet i dos top10 en snowboard cros amb Laro Herrero i Regino Hernández.