Maria Iglesias (ANEC) fa un primer podi al Gran Prix Sportful

Aquest cap de setmana s’ha celebrat a Itàlia la 38a edició de la cursa de rollers Gran Prix Sportful, una ascensió d’un port de 9,5 quilòmetres on participaven fondistes catalans.

Maria Iglesias, fondista del ANEC i membre del programa de tecnificació d’esquí de fons de la FCEH, s’ha proclamat campiona en la categoria cadet. La seva companya de club, Lydia Iglesias Bares, integrant de l’equip RFEDI, va assolir una 6a posició en categoria júnior, baixant dos minuts la seva marca respecte a la de l’any passat.

També hi van participar en aquesta cursa d’esquí de rodes les fondistes tecnificades Maria Sellés (29a Cadet), Paula Martínez (13a júnior 1), Gral Sellés (15è júnior 1) i Cesc Colell (17è júnior 1).

La prova es va disputar a rollerski en tècnica skating, amb un alt nivell, ja que, prenien part grans corredors d’esquí de fons, de tot Europa i habituals en Copa del Món i Copa d’Europa.

Els guanyadors absoluts de la prova van ser els italians Francesco Defabiani i Federico Pellegrino en categoria masculina i la finlandesa Aino Kaisa Saariene seguida de la Ucraïnesa Valentina Shevcenko.

Després de la cursa, la corredora Lydia Iglesias va marxar cap a l’estació d’esquí de Ramsau (Àustria) per entrenant en neu els pròxims dies, seguint el calendari de concentracions de la pretemporada.