María José Rienda i Ferran Terra, en les copes del món d’esquí alpí als EUA

Dissabte 27 de novembre l’andalusa Maria José Rienda va finalitzar en la primera mànega en la 41a posició, dominada per l’alemanya Rebensburg, la campiona a Sölden i líder de la Copa del Món. El català Ferran Terra, que va acabar el 52è en el descens de Lake Louise (Canadà), i competeix diumenge a Super Gegant.

María José Rienda va tornar a quedar dissabte fora de les places d’honor en el segon gegant (GS) de la Copa del Món, que es disputa a Aspen (Colorado, EUA). Igual que en la prova inaugural, a Sölden (Àustria), l’esquiadora espanyola no va passar l’exigent tall a la famosa estació de les Muntanyes Rocoses, un lloc de record agredolç per a ella, ja que si el 2005 va aconseguir un dels seus sis triomfs a la Copa del Món FIS d’esquí alpí, el 2008 va patir la seva segona lesió greu de genoll.

La granadina va finalitzar a la posició número 46 de la primera mànega de la prova, disputada per 65 esquiadores en un dia assolellat, a 6 graus sota zero i sense gaire vent, en una pista de 46 portes i 375 metres de desnivell. El seu temps va ser de 1:06:71, insuficient per a ficar-se entre les 30 primeres. Un altre nom il·lustre que tampoc va poder disputar la segona baixada va ser el de la campiona olímpica nord-americana Lindsey Vonn, que no va aconseguir acabar el recorregut.

Com ja va succeir a l’estació austríaca de Sölden, a Rienda no li va afavorir molt sortir massa tard (la 34 ª) a la pista Lower Ruthie’s Run. El millor temps en el primer set va ser per a una de les que sí que ho va fer al principi, la líder provisional i campiona a Sölden, l’alemanya Viktoria Rebensburg, que ha començat molt fort la temporada. Rebensburg va emprar un temps de 1:02:11, a 4s60 de Rienda, i partia com a favorita per anotar-se una nova victòria.

Pel que fa al corredor català, Ferran Terra, també va competir dissabte al Descens de Lake Louise (Canadà). Tampoc sense arribar a una gran classificació (52è), però sí anotant una gran millora en la seva aposta per guanyar experiència davant l’elit de la velocitat. El català, de 23 anys, va sortir dels últims (el 68 de 72 inscrits) i va trobar un recorregut ja molt picat a la pista Mens Olympic Downhill dels últims Jocs. Una pista de 3.102 metres de recorregut, un desnivell de 791 metres i amb 40 portes. El dia va ser bastant assolellat i la temperatura de 6 graus sota zero.

La victòria en la carrera va ser per l’austríac Michael Walchhofer amb un temps de 1:47:78 (el temps de Terra va ser de 1:51:46). La medalla de plata es la va anotar el seu compatriota Mario Scheiber (1:48:33) i el bronze, amb el mateix temps, per al noruec Ansel Lund Svindal.

Ferran Terra disputa diumenge, a la mateixa estació canadenca, el Super Gegant