Maria Montejano, 28a després de la 1a jornada del Mundial

La pilot catalana María Montejano ha finalitzat en 28a posició després de la disputa de les dues primeres mànigues del Campionat del Món d’Skeleton femení que va arrencar ahir a la pista de Saint Moritz (Suïssa).

Montejano ha estat 28a en les dues baixades en una prova dominada per les pilots britàniques Shelley Rudman (1a) i Elizabeth Yarnold (3a), a més de la nord-americana Noelle Pikus-Pace, segona. Després de la 1a jornada, Montejano ha reconegut tenir "problemes d’esquena", encara que igualment la baixada no ha estat molt bona, "especialment a la zona plana, on he colpejat dues vegades i he perdut molta velocitat". 

Ander Mirambell, lluitarà avui per el seu millor Mundial

El català Ander Mirambell intentarà aconseguir avui a la pista de Saint Moritz, el seu millor resultat en un Campionat del Món just abans de visitar per primera vegada el traçat on es disputaran els Jocs Olímpics de Sochi 2014. Mirambell competirà avuí divendres 1 en les dues primeres mànegues (13:05 h); dissabte 2 (13:15 h) farà la tercera i espera passar a la quarta, reservada als 20 millors. Fins ara, el millor resultat de Mirambell en un Mundial ha estat la 20a posició aconseguida l’any passat a Lake Placid (Estats Units).

"Després d’una gran setmana d’entrenaments lluitaré per millorar la plaça de l’any passat i somiar per un Top20", afirma el pioner del skeleton al nostre país. A diferència d’una Copa del Món, en aquesta ocasió tinc un total de 35 rivals, i entre ells quatre alemanys, pel que estic enfrontant al nivell més alt de competidors de tota la temporada".