Medalla de plata per a Laura Orgué a la Copa Alpina d’esquí de fons, a Oberwiesenthal, Vilarrubla, desè en homes

Magnífic dissabte el d’avui per als catalans que competeixen en la prova de la Copa Alpina a la localitat alemanya d’Oberwiesenthal. Laura Orgué va aconseguir pujar al podi per penjar-se la medalla de plata en la prova de 15 km persecució. Per la seva banda, Vicenç Vilarrubla es va classificar en un excel·lent desè lloc en els 20 km masculins. Demà diumenge els espera una altra prova.

 

Laura Orgué ha començat amb força el nou any. Avui, a Alemanya, ha aconseguit ser segona en una dura prova com són els 15 km de persecució. Només la germana Monique Siegel va ser més ràpida que la catalana. Siegel va concloure amb un temps de 43 minuts justos, mentre que Orgué ho va fer tres segons més tard. Després d’ella, molt lluny (a onze segons) va entrar la medalla de bronze, la francesa Aurelie Dabudyk.

 

A falta de poc més d’un mes per als Mundials d’Oslo, Orgué, l’única seleccionada catalana, s’està mostrant com una de les revelacions del circuit. El diumenge tornarà a participar a Oberwiesenthal en la prova de 10 km lliures.

 

Pel que fa referència al grup d’homes, el també català Vicenç Vilarrubla va finalitzar en una meritòria desena posició en els 20 km persecució, distància amb què els organitzadors van decidir substituir els 30 km programats a causa del mal temps. Vilarrubla va entrar tot just a un minut del vencedor, el francès Emmanuel Jonnier, que va emprar 53 minuts i 35 segons.