Meritòria 17a posició de Raquel Bau i 23a de Testillano a la Copa del Món.

L’estació d’Espot ha acollit aquest cap de setmana per segon any consecutiu la Copa del Món de Telemarc, la primera tècnica d’esquí inventada fa més de 150 anys. Durant tres dies els millors representants de telemarc van demostrar les seves habilitats a Espot on es van disputar les modalitats de Gegant, Sprint i Clàssica.

En aquesta Copa del Món, va destacar la participación de la catalana Raquel Bau del CAEI, que aquesta setmana tornava a la competició després de la seva estrenada maternitat. Bau, ha estat l’única noia catalana i representant espanyola en aquesta Copa del Món de Telemarc. Entre els participants hi havia també el madrileny Tomás Testillano del CAEI, que juntament amb la Raquel, van ser els dos únics components de l’equip de la Federació Espanyola que van competir en les tres proves de la Copa del Món.

Divendres d’estil clàssic amb victòria suïssa i francesa i 23è lloc de Testillano

La competició va començar divendres amb la modalitat d’estil clàssic, considerada la prova reina, i on Chirs Lau i la suïssa Amélie Reymond van imposar-se amb molta claredat. El francès i la suissa van mostrar el seu domini a la primera competició de les tres previstes a l’estació lleidatana. La competició masculina va veure el total domini de l’equip francès, integrat pels tres germans Lau (Chris, Philippe i Sven) i per Antoine Bouivier, que han copat quatre de les cinc primeres places. L’or va estar per Chris (casat amb l’espanyola Raquel Bau) amb un temps total (suma del crono real més les penalitzacions) d’ 1m 50s 11. Chris li ha arrabassat el triomf a Philippe per amb prou feines 3 centèsimes, mentre que el bronze va ser per l’alemany Tobias Müller, a 20 centèsimes del campió. El tercer del ‘Lau Team’, Sven, va finalitzat quart, ja a 2s79, mentre que Bouvier ho va fer en 5a posició.

De l’actuació dels espanyols cal destacar la del veterà capità de l’equip i de la Vall d’Aran Tomàs Testillano, que va classificar-se en el 23è lloc amb un crono de 2m5s25. Per la seva banda, Javier Martín, resident a Benasque, va acabar el 35è amb 2m34s1. Altres espanyols classificats en la general absoluta van ser els corredors de la federació de la Rioja Íñigo Jiménez (el 37è amb 2m48s13), Luis Paniego (el 38è amb 3m7s24) i David Anguiano (el 39è amb 3m27s11). Al final no va sortir a competir Rubén Subías.

A excepció de Testillano i de Martín, els altres espanyols van participar com a júniors. Així, Jiménez va acabar 15è, Paniego 16è i Anguiano 17è. El campió mundial júnior va ser l’alemany Müller, bronze absolut, que va estar acompanyat al podi pels noruecs Thomas Sand Nordberg i Sondre Kristentuen.

Dissabte: Philippe Lau y Sigrid Rykhus es van imposar a l’Sprint Paral·lel.

La segona jornada de la Copa del Món va disputar-se dissabte sota la modalitat d’ Sprint Paral·lel. La competició masculina va tornar a comptar amb el domini de l’equip francès, que va aconseguir la medalla d’or i la de bronze. Si divendres el triomf va ser per a Chris Lau, el dissabte va estar pel seu germà Philippe Lau que es va imposar per 19 centèsimes el germànic a la gran final.

La competició femenina va veure la derrota de la millor esquiadora de Telemarc dels últims anys, la suïssa Amélie Reymond, que s’havia imposat en la prova clàssica. Aquesta vegada, però, i encara que va arribar a la gran final, va ser superada per la noruega Sigrid Rykhus, que va guanyar una de les dues baixades, però en la segona va acumular molt menys temps que el seu rival. Al final, l’avantatge de Rykhus va ser de 32 centèsimes de segon.


Diumenge: Philippe Lau y Sigrid Rykhus van repetir triomf a la última prova de la Copa del Món i Raquel Bau va fer 17a.
 

Els guanyadors de diumenge van ser els mateixos de dissabte, el francés Philippe Lau i la noruega Sigrid Rykhus que va superar a la favorita Amélie Reymond. L’única espanyola, Raquel Bau, va aconseguir una meritòria 17a posició amb 2m34s60.

A Espot va estar present el britànic Andrew Clarke, màxim responsable FIS de Telemark, que va comentar que "el comitè organitzador d’Espot ha fet una gran feina i ens anem molt satisfets. De cara als Mundials de l’any que ve sabem que tot estarà a punt ".

Per veure el reportatge de la Copa del Món de Telemarc a UFEC TV  cliqueu aquí.

Per veure els resultats oficials a la nostra web cliqueu aquí.

Cliqueu a sobre de les imatges per ampliar-les.