Més de 40 podis al Campionat de Catalunya Open Copa Puigcerdà

Els passats dies 22, 23 i 24 a la pista de gel del Palau de Gel del Poliesportiu Puigcerdà va acollir una edició més del Campionat de Catalunya Open que correspon a la segona prova de la Lliga Catalana de Patinatge Artístic sobre gel 2012-13.

La competició, també anomenada Copa Puigcerdà, va convocar a les categories Autonòmiques, Estatals i Internacionals femenina i masculina en les modalitats Individual i Parelles de Lliure i va aplegar a més de 120 participants.

En aquesta edició la Secció de Patinatge del Club Poliesportiu Puigcerdà ha aconseguit una notable representació amb 8 podis, 2 menys que l’any passat, mentre que el Club d’Esports de Geu Val d’Aran ha pujat al podi 15 vegades, 7 més que a la passada edició. Finalment, la secció de patinatge del FC Barcelona que la passada edició va triomfar amb 14 podis, ha superat la seva marca amb una gran representació de 18 podis.

En categoria 2a Masculí el triomf va ser per Daniel Periz (FC Barcelona) i en Aleví per Irene Moreno del Club Esport de Geu Val d’Aran, seguida en segona posició de la seva companya de club Alba Estrada.  Al tercer esgraó d’aquest podi d’Alevins va pujar Anna Xiao (FC Barcelona). En la categoria de Benjamí el podi femení va estar ocupat per dues patinadores catalanes en la segona i tercera posició. Aina Masip (Esports de Geu Val d’Aran) és va proclamar sost-campiona Fanny Maria Aranda (FC Barcelona) tercera. En el podi masculí va triomfar Jan Vilella (Club Poliesportiu Puigcerdà) que es va dur el títol de campió. La Val d’Aran va a tornar a pujar al podi en la categoria Cadet amb la primera posició de Leire España i la segona de Paula Rugat. En categoria Debs A Femení el campionat va ser per Erika Riera  (FC Barcelona) que va sumar més puntuació que la seva companya de club Martina Puiggalí que va quedar sots-campiona. El triomf en el podi masculí d’aquesta categoria va ser pel patinador del Club Poliesportiu Puigcerdà Eric AlisIngrid Riera (FC Barcelona) i Anna Bertran (Club Poliesportiu Puigcerdà) es van fer amb la segona i la tercera posició en categoria Debs Femení. En homes, el campió va ser el patinador Arnau Joly (Club Esportiu Puigcerdà). En Debutants les millors marques van ser per a Lluis Garcia (FC Barcelona) que va quedar campió, i per a Lucía Sánchez i Claudia Capdevilla (Esports de Geu Val d’Aran) que van fer segona i tercer plaça, respectivament. 

En categoria Escola Femení Júlia Rodriguez i Berta Guinovart del FC Barcelona van aconseguir la segona i la tercera plaça respectivament, mentre que els 3 esgraons del podi Infantil Femení van ser conquerits per patinadores del Esport de Geu Val d’AranGriselda Serrallach (1era), Iria España (2ona) i Georgina Serrallach (3era). En Infantil destaquem la 2ona posició aconseguida per Laia Bertran (Club Poliesportiu Puigcerdà) i la tercera plaça de Marta Guinovart (FC Barcelona). El podi de la categoria Júnior A el van completar tres patinadores catalanes del Club Esports de Geu Val d’Aran: Marta Badia (1era) Cleo España(2ona) i Marta López (3era). Pel que fa als homes en aquesta categoria es va proclamar campió el patinador Alex Abad (FC Barcelona). En Júnior ISU Femení Júlia Ribas (FC Barcelona) es va proclamar campiona de Catalunya mentre que en Novice Advance el triomf va ser per Maeva Gallarda (Club Poliesportiu Puigcerdà). La patinadora va quedar per davant de la vigent campiona de Catalunya Irene Manau (FC Barcelona). El tercer esgraó del podi  va ser per Alexandra Bernardó del mateix club. Ton Consul Vivar (FC Barcelona) va poder mantenir el títol de campió en aquesta edició seguit de Tomàs Llorens (Esport de Geu Val d’Aran) i Aleix Gabara (FC Barcelona). En Sènior primera posició de Maria Petit (Club Poliesportiu Puigcerdà) i segona plaça de Tatiana Muñoz (Esport de Geu Val d’Aran). Julien Levacher (Esport de Geu Val d’Aran) va guanyar el títol de campió en categoria Veterans. Finalment en la classificació per parelles es van revalidar el títol de campions Mónica Carratalà i Ton Consul (FC Barcelona)

Resultats Campionat de Catalunya 2012-13

Categoria Júnior 2ona

1ers: Carmen Nart (CEGVA) i Daniel Periz (FCB)
2ona: Ingrid Amarante (FCEB)
3era: Maria Riart (CEGVA)

Categoria Aleví

1era: Irene Moreno (CEGVA)
2ona: Alba Sastrada (CEGVA)
3era: Anna Xiao (FCB)

Categoria Benjamí

1ers: Aina Masip (CEGVA) i Jan Vilella (CPP)
2ona: Fanny Maria (FCB)
3era:  Iria Gonzalez (FCB)

Categoria Cadet

1era: Leire España (CEGVA)
2ona: Paula Rugat (CEGVA)

Categoria Debs A

1ers: Erika Riera (FCB) i Eric Alis (CPP)
2ona: Martina Puiggalí (FCB)

Categoria Debs

1ers: Ingrid Riera (FCEB) i Arnau Joly (CPP)
2ons: Anna Bertran (CPP)
3ers: Ariadna Sibera (FCEB)

Categoria Debutants

1ers: Lucia Sanchez (CEGVA) i Lluis Garcia (FCB)
2ona: Claudia Capdevila (CEGVA)
3era: Mireia Prados (CPP)

Categoria Escola

1era: Julia Rodriguez (FCB)
2ona: Berta Guinovart (FCB)
3era: Sara Monteagudo (CEGVA)

Categoria Infantil A

1era: Griselda Serrallach (CEGVA)
2ona: Iria España (CEGVA)
3era: Georgina Serrallach (CEGVA)

Categoria Infantil

1era: Laia Bertran (CPP)
2ona: Marta Guinovart (FCB)
3era: Klara Voborilova (CEGVA)

Categoria Júnior A

1ers: Marta Badia (CEGVA) i Alex Abad (FCB)
2ona: Cleo España (CEGVA)
3era: Marta López (CEGVA)

Categoria Júnior ISU

1era: Júlia Ribas (FCB)

Categoria Novice Advanced

1ers: Maeva Gallarda (CPP) i Ton Consul (FCB)
2ons: Irene Manau (FCB) i Tomas Llorens (CEGVA)
3ers: Alexandra Bernardó (FCB) i Aleix Gabara (FCB)

Enllaços relacionats
Resultats