Mirambell, preparat per al debut a la Copa del Món 2010-11

El pilot d’skeleton català, Ander Mirambell, debutarà a la matinada de demà divendres a la Copa del Món de skeleton 2010-11. El pilot barceloní saltarà al gel de la pista de Whistler, on el passat mes de febrer es convertia en el primer espanyol a disputar uns Jocs Olímpics en aquesta modalitat a les tres del migdia (0:00 h de divendres a dissabte hora catalana) en la primera de les vuit cites que componen aquesta competició.

Mirambell reconeix que el circuit "està complicat, ja que la falta de gel fa que sigui bastant diferent a les condicions que teníem en els Jocs Olímpics". El pilot reconeix que "la trajectòria en algunes corbes, com la 6, ha variat i ha produït diversos accidents en aquest punt, igual que a la corba 12-13, coneguda com la ‘fifty-fifty’ perquè el risc de bolcar és molt alt ", cosa que accentuen el seu qualificatiu de" la pista més difícil del món ".

La presència assegurada de 3.000 espectadors a les grades ajuda a que aquesta competició sigui "un bonic debut, amb els millors del món i amb el record dels Jocs", segons assegura el pilot, que espera veure recompensat el seu bon treball durant la pretemporada amb la seva primera aparició en el Top20 de la competició, principal repte del barceloní per a tota la temporada.

"Si la previsió es compleix i tenim pluja, serà un gran handicap per a mi", afirma el barceloní abans d’afrontar la seva tercera temporada a la màxima competició de la temporada, "de manera que el temps i la meva posició de sortida-la 23 – poden ser una de les claus ". El pilot assegura que durant els últims dies "el gel estava a -13 graus i l’aire a -15, pel que si tenim aigua tot pot ser una loteria per la manca d’experiència en aquesta pista amb aquestes condicions, especialment pel possible hidroplanatge ".