Molt bona actuació dels Juvenils catalans a Sierra Nevada

Sierra Nevada acull aquests dies els Campionats d’Espanya Absoluts on ahir els corredors catalans van deixar el llistó molt alt.

Ahir va tenir lloc a Sierra Nevada la primera jornada dels Campionats d’Espanya Absoluts. Amb uns gruixos de neu envejables i sota una neu primaveral els esquiadors de les diferents comunitats autònomes van donar el tret de sortida a aquests esperats campionats amb els Súper G.

El català Ferran Terra (RFEDI) va esquiar una excel·lent baixada que el va proclamar campió de la prova amb un temps total de 1:15:45s. El segon lloc del podi va anar a parar al basc format a la Vall d’Aran, Paul de la Cuesta (RFEDI) qui va creuar la línia de meta amb un total de 1:16:27s. El català Pol Carreras (LMCE) no es va voler quedar sense medalla i per això, a 1s31c de Terra, va posar tota la llenya al foc per entrar en tercera posició.

Els Campionats també van comptar amb la participació d’esquiadors finlandesos, italians, xilens i portuguesos, però res va impedir que els catalans firmessin triplets en les categories Juvenils I i Juvenils II homes. En categoria Juvenil I l’or fou de Miquel Mateu (LMCE – 1:18:57), la plata per Joaquim Salarich (LMCE – 1:19:26) i el bronze per  Alex Puente (CAEI – 1:21:20) . I si això podia semblar poc, en categoria Juvenil II Kike Guerra (CEAC – 1:18:02) va firmar una primera posició, seguit d’Artur Martí (CANM-C – 1:19:65)  i Carlos Danel (CANMC – 1:19:73). Els esquiadors catalans Eduard Font, Xavier Salarich (1:18:21) i Antoni Portas (1:18:31) també van anotar bons resultats amb una 4a, 5a i 6a posició consecutivament.

La catalana Andrea Jardí, tot i fer una baixada magistral, es va quedar a les portes del podi aconseguint la segona posició a 1s04c de la campiona de la prova, Carolina Ruiz (1:19:50). La tercera posició va anar a parar a l’andalusa Maria José Rienda (1:21:34), qui amb aquests campionats posa punt i final a la seva carrera esportiva. Les catalanes també van deixar el llistó ben alt emportant-s’ho gairebé tot. En categoria Juvenil I Núria Pau (LMCE – 1:22:80) va fer primera, seguida d’Anna Galofré (LMCE – 1:23:42) i d’Ona Rocamora (CAEI – 1:24:24). En Juvenils II Esther Noguera (Solsona – 1:26:92) va fer-se amb el tercer esglaó del podi, que es va completar amb la segona posició de Marta Mora (CPM – 1:26:52) i amb la victòria d’Inda Garín (CEJ – 1:23:33). No obstant, les corredores catalanes Juvenils II Maria Martínez (CAEI – 1:27:16 ) i Jana Carbonell (CAEI – 1:27:70) també van aconseguir bons resultats en la seva categoria, d’entre les corredores catalanes.

Més informació al web de la FCEH – disciplines.