Molt bones classificacions dels catalans al Trofeu Ciutat de Barcelona

Del 11 al 13 de maig Barcelona ha estat l’escenari de la celebració del Trofeu Ciutat de Barcelona de Patinatge Artístic, una de les primeres competicions de patinatge individual internacional que s’ha fet a Catalunya. Organitzat pel Futbol Club Barcelona i sota la tutela de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i la Federación Española de Deportes de Invierno, el Trofeu Ciutat de Barcelona ha donat participació a 13 clubs, 7 d’ells internacionals i a 5 de nacionals.

La competició va acollir a patinadors i patinadores de 8 països inclòs Espanya que va estar representada pels clubs catalans FC Barcelona, CP Puigcerdà, Club Esports de Geu Vall d’Aran i pel club donostiarra Txuri Berri.

En les categories Regionals, on hi participaven els més petits, els patinadors i les patinadores de casa van obtenir forces bones classificacions. En la categoria Escola, l’Anna Royo (FCEB) va fer una 4a posició, la Maria Aran (CPP) va fer 5a, la Chloe de Grivel (FCB) 7a, l’Anna Moure (CPP) 8a, la Fanny Maria (FCB) 9a i la Martina Ruda (FCB) la 10a. El Jan Vilella (CPP) va fer primer en la mateixa categoria masculí.

En la categoria Debutant la catalana Clara Gallarda (CPP) va aconseguir el podi i l’Ares Capdevila (CEGVA) va classificar-se en 3a posició. El 4t lloc va ser per a la Laia Capdevila (FCB), el 7è per a la Marta Joly (CPP) i el 8è per a la Carla Esteban (CPP). L’Annika Huestis (FCB) va fer 11a, l’Aina Massip (CEGVA) 12a, l’Elena Magrinya (FCB) 13a, la Laia Fabra (FCB) 14a i la Meritxell Mollà (FCB) 15a. En la mateixa categoria Masculí, destaquem el primer lloc aconseguit per l’Eric Alis (CPP) i el segon assolit per en Lluís García (FCB).

En la categoria Benjamí, la catalana Erika Riera (FCB) va aconseguir el primer lloc. El 4t lloc va ser per a l’Ariadna Riu (CEGVA) i el 5è per a la  Leire España (CEGVA). En 7a posició va quedar l’Iria España (CEGVA), en 8ª l’Alba Sastrada (CEGVA) en 9ª la Martina Puiggali (FCB), i en 10a posició l’Alba Serrano (CPP).

En la categoria Aleví, la primera plaça també va estar per una patinadora del FC Barcelona, la Maria Golubev. Per sota van quedar l’Irene Pla (CEGVA) amb una 6a posició, la Janna Bernadó (FCB) que va fer 7a, la Judith Fernandez (CPP) 8a, Jade Plancke (FCB) 10a i Lidia Fernandez (CPP) 11a.

En Mínima, la 3a posició va ser per a la Laia Luque del FC Barcelona, seguida per dues patinadores més del mateix club, la Paula Leon i l’Ariadna Sibera que van aconseguir la 4a i 5a plaça respectivament. En la 8a plaça va quedar Noa Villacampa (CEGVA) i en la 9a Eva Casadesus (CPP).

En la categoria Junior 3a, la 1a posició va ser per a la Tatiana Muñoz (CEGVA) seguida de la Maria Petit (CPP) com a 2ª classificada i de la Marta Badia (CEGVA) en 3a posició. Esther Vera (CEGVA) va fer 4a.   En la categoria Juvenil, la Cleo España va quedar en 1a posició, seguida de la Marta Lopez, les dues del Club Esports de Geu Val D’Aran i la 8a plaça va estar també per una companya d’equip, la Marta Alonso.

En les categories nacionals, pel que fal als Juniors 2a, el podi va estar per a la Cristina Manzanera (FCB), seguida de la Nuria Cuni (CPP), i 3a plaça per a la Ingrid Amarante (FCB). Per sota la va seguir la seva companya d’equip l’Anna Gabara. La Maria Riart (CEGVA) va fer 8a, la Carlota Rivero (FCB) 9a, la Judit Palau (FCB) 10a, la Carmen Nart (CEGVA) 11a i l’Andrea Zabalo 13a.

En la categoria Debs els tres podis van estar per patinadores del FCBarcelona, campiona Daniela Blanco, 2a Ingrid Riera i 3a Mónica Carratala. La 4a plaça va estar per a la Sonia Fernandez del Club Poliesportiu Puigcerdà.

En la categoria Infantil el podi també va estar composat per patinadores catalanes, la medalla d’or va ser per la Maria Rodriguez, patinadora del FCBarcelona, la medalla de plata per a la Maeva Gallarda (CPP) i el bronze per a la Klara Voborilova (CEGVA). La 4a plaça va ser per a la Marta Guinovart (FCB), la 5ª per a la Ona Massip (CEGVA), la 6ª per a l’Eva Comas (CEGVA), la 7ª per a l’Helena Nova (CEGVA), i la 9ª per a la Maria Canal (CEGVA).

En Novice Advanced Femeni, la campiona de Catalunya Irene Manau va quedar en 1a posició i en la 3ª plaça va quedar Julia Ribas, les dues patinadores del FC Barcelona. En la mateixa categoria masculí, el Ton Consul (CEGVA) es va portar la i l’Aleix Gabara va quedar 4t. Llorenç (CEGVA) va fer 5è seguint-lo Alexandru Illici del mateix club en 6è lloc i l’Alejandro Grandes del Club Poliesportiu Puigcerda en 7ª posició.

En Junior ISU el bronze va ser per a la Marta Cuní (CPP) i en Senior ISU l’or va anar a les mans de la Mónica Gimeno del CEGVA.  

La participació catalana al Trofeu Ciutat de Barcelona ha estat molt bona i es prometen molts podis en el futur.

Agraïments a Esther Isidro per fer-nos arribar informació sobre aquest esdeveniment.

Cliqueu sobre les imatges per ampliar.