Nil Llop es proclama campió del 25è International Sprint Cup Júnior

foto

El velocista català Nil Llop del Barcelona Short Track, primer medallista estatal en la història de la disciplina en una prova continental, s’ha proclamat aquest cap de setmana campió del 25è International Sprint Cup Júnior de patinatge de velocitat (Long Track) celebrat a Berlín.

El patinador de l’equip de tecnificació de la FCEH, que el passat mes d’octubre assolia la seva millor marca mundial de la seva edat en els 500 metres, ha tornat a fer la millor marca mundial de la seva edat en els 300 metres i la sisena en els 500 i 1.000 metres en el 25è Internacional Sprint Cup Júnior celebrat aquest cap de setmana a Berlín. LLop també ha aconseguit la marca mínima per a participar a la Copa del Món Júnior. 

Actualment hi ha dos patinadors catalans, Rafael Heredia i Ainoa Carreño, que ja disposen de la puntuació mínima per a poder participar en la Copa del Món júnior organitzada el proper mes de gener de 2017, un cop finalitzi el 4t Development Camp a Collalbo (Itàlia).

Nil Llop va aconseguir el passat 28 de febrer de 2016 la primera medalla espanyola mundial en la disciplina de Long Track amb una plata en el 500 metres de la Viking Race Thialf de Heerenveen. “Estic molt satisfet i fins i tot sorprès dels resultats tant bons. Ens demostra que el treball amb la Sandra Gómez és perfecte i que estem en la bona línia, tot i les dificultats en els nostres entrenaments al gel”, explica l’esportista.   

La resta de l’equip de tecnificació va tenir també una actuació remarcable en aquest 25è Internacional Sprint Cup Júnior. Rafael Heredia, que en un mes competirà per primera vegada a la història en una Copa del Mon júnior de long track, va quedar en un meritori 5è lloc de la general. La seva companya d’equip Ainoa Carreño, que també participarà a la Copa del Món, va aconseguir la 9a posició de la general mentre que Alex Nieto va rebaixar totes les seves marques personals quedant el 12è de la general. Menció especial a la velocista Carla Álvarez que per primera vegada es posava uns patins de long track i que va aconseguir una gran 4a plaça en els 500 metres. 

Actualment són deu els patinadors que formen part d’aquest programa (cinc més que el darrer any) i tots disposen de la mínima que els hi permetrà participar a la Copa d’Europa d’aquesta temporada. Aquest esportistes són Roger Vallverdú, Victor Martinez, Nil Llop, Rafael Heredia, Stephane Barbera, Joan Manuel Coria, Arnau Coria, Ainoa Carreño, Teresa Moreno i Alez Nieto. Les expectatives posades en aquestes esportistes són molt positives donat els èxits internacionals que ja han assolit molt d’ells i els que poden assolir encara.