Nil Llop guanya la Finstral Trophy Junior Meeting i millora la seva marca als 1500 i 500m

foto

El velocista català va aconseguir la millor marca europea de l’any de la seva edat i la tercera mundial per darrere de dos coreans en els 500m.

Aquest passat 15 de gener en Nil Llop va tornar a fer història, guanyant i millorant les seves marques en les proves de 1.500m (2.07,58) i 500m (40,16) del 35 International Meeting – Finstral Trophy. Ambós temps són els millors de l’any de la seva categoria.  També va ser el vencedor de la classificació allround, que premia als patinadors més complets.

La competició celebrada a Collalbo (Itàlia) era una prova preparatòria per a la Copa del Món de la categoria júnior. L’atleta de l’equip de tecnificació de la disciplina ha aconseguit la mínima per disputar-la a falta d’un any per poder participar per l’edat.

Actualment hi ha dos patinadors catalans, Rafael Heredia i Ainoa Carreño, que ja disposen de la puntuació mínima per poder participar en la Copa del Món júnior de la setmana que ve. En la 35 International Meeting – Finstral Trophy en Rafael Heredia va quedar 4t a la classificació allround.

“Estic molt content, continuo millorant les meves marques malgrat la manca de gel. El proper any espero poder participar a la Copa del Món júnior i això voldrà dir que haurem assolit l’objectiu principal d’aquesta temporada. Ara toca continuar entrenant i millorar dia a dia” explica en Nil Llop.

La Sandra Gómez, entrenadora del patinador, assegurava no poder estar més contenta amb els resultats i els temps obtinguts. “Va fer una sortida de 10m en 10.90!! És un resultat excel·lent per la seva edat i categoria” afegia. A més, l’entrenadora remarcava que fins i tot el vicepresident de la Federació
Italiana va afirmar que, en 40 anys que fa que es troba en el món del patinatge de velocitat, mai havia vist quelcom semblant.
“Estic segur que en Nil arribarà ben lluny” assegurava el dirigent italià.

 

“La propera temporada esperem que en Nil ja pugui participar a la Copa del Món júnior,  tindrà l’edat mínima i continuarà millorant els seus temps. Esperem que tot segueixi en la línia que porta ara” confiava la Sandra Gómez.

 

La propera cursa que disputarà en Nil, serà la Viking Race el primer cap de setmana de març a Holanda.