Nil Llop segueix amb la seva ascensió meteòrica de resultats a la Viking Race

foto

La Viking Race és una competició internacional que organitza la federació holandesa de patinatge sobre gel des de el 1989 a Heerenveen, la meca del patinatge sobre gel a Europa. Es tracta d’una competició a la qual s’acudeix per invitació de l’organització i que està basada en els rànquings de la temporada.

Per aquest motiu es podria dir que es tracta del campionat d’Europa oficiós per categories. El nivell és altíssim i nombrosos campions olímpics han estat guanyadors d’aquest prestigiós trofeu.

En Rafael Heredia, l’Alex Nieto, en Nil Llop i l’Ainoa Carreño tenien invitació. Els quatre han rebaixat les seves marques, uns resultats realment destacables tenint en compte l’altíssim nivell dels competidors.

Nil llop va tornar a sorprendre a l’organització, la federació holandesa, la representant de desenvolupament de la ISU i la resta de països guanyant el prestigiós trofeu en 3 de les proves de les 4 que va disputar.

Va fer una prova de 500 metres espectacular parant el cronòmetre en 38.84 – a tocar dels 38.50 que demana la ISU per poder córrer el Mundial Júnior la temporada vinent-. Aquesta marca és la segona millor marca mundial de l’any de la seva edat i primera europea. Es va quedar a només 0.15 segons del rècord de la prova de la seva edat.

D’altra banda, en els 1000 metres va rebaixar la seva marca en 2 segons aconseguint la 6a millor marca de l’any. També va millorar marca de l’any en l’anomenat sprint allround (suma de totes les distàncies, és a dir, 2.500m i 2.1000 metres) amb un total de 157.785 punts.

En Rafael Heredia va aconseguir la 15 posició de la classificació general (13a posició en els 1500 i 3000 metres) rebaixant les seves marques en els 3.000, 1.500 i 1.000 metres. L’Ainoa Carreño va aconseguir acabar 18a amb marca personal als 1.500 metres i 1.000 metres. Per últim, l’Alex Nieto no va poder classificar a la general per haver estat desqualificat als 3.000 metres, no va realitzar el canvi de carril. Tot i això, va rebaixar la seva marca en els 1.000 metres.

“Aquests resultats són simplement espectaculars tenint en compte la manca de gel que tenim. Tot i això, ens fan ser molt optimistes de cara al futur. Necessitem poder marxar fora del país per temporades per tal de seguir evolucionant” comenta el Cap de Comitè de Patinatge de Velocitat de la FCEHRubén Llop.

 

Enllaços d’interès: 

Classificació per categoria i distancia (homes)

Classificació per categoria i distancia (dones)