Nous vincles de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) per a la candidatura olímpica

El passat divendres 15 de juliol el President de la Federació Canadenca de Patinatge sobre Gel, el Sr. Benoit Lavoie, va ser a Barcelona presentant el projecte Own the podium (www.ownthepodium2010.com) convidat per la FCEH i la Oficina de la Candidatura Olímpica Barcelona Pirineu 2022

Es tracta d’un projecte de tecnificació d’esportistes per aconseguir un alt nivell esportiu en el que Catalunya es pot enmirallar. A aquesta trobada van assistir-hi molts membres de la vessant més tècnica de la família de la FCEH, de l’oficina de la candidatura olímpica Barcelona Pirineu 2022, del Consell Català de l’Esport i fins i tot esportistes. Va servir per a intensificar les relacions entre la FCEH i la candidatura olímpica. La FCEH i la Oficina de la Candidatura Olímpica Barcelona Pirineu 2022 treballen colze amb colze en molts projectes ja en funcionament i treballen en altres de futur.

De fet, el projecte Own the Podium ja va donar els seus fruits als JJOO de Vancouver’10, on els esportistes del país amfitrió van aconseguir 13 medalles d’or olímpiques sent el país amb més distincions, davant les 7 que havien aconseguit a Torí 06 o fins i tot la curta llista d’èxits als anteriors JJOO al Canadà (Calgary’88) on van obtenir en total 5 medalles quedant en una discreta 13 posició.

El Sr. Benoit Lavopie va recalcar la necessitat de treballar en equip i la importància de la disciplina en els esportistes, tècnics i gestors. Own the Podium aconsegueix l’excel·lència dels esportistes gràcies a la meticulosa contractació dels millors entrenadors, que demanen el màxim als seus esportistes.

El president de la Federació Canadenca de Patinatge, va remarcar durant l’acte la importància de sentir-se seu olímpica des del primer moment, aconseguint que els esportistes facin seu el projecte i entre tots es busqui el major rendiment possible.