Nuria Pau i Joaquim Salarich Campions d’Espanya d’Eslàlom

Els dos esquiadors de la FCEH i de de l’estructura esportiva de la RFEDI s’han proclamat avui dilluns 30 de març Campions en l’especialitat d’eslàlom (SL) en l’Stadium de Beret. Demà 31 de març es disputarà el gegant (GS) en aquest mateix estadi. 

Del 29 al 31 de març, l’estació de la Vall d’Aran és la seu dels Campionats d’Espanya d’esquí alpí que compten amb la presència dels millors esquiadors espanyols. Avui dilluns 30 de març s’ha disputat la segona prova d’aquests Campionats organitzats per la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI), conjuntament amb la Federació Catalana Esports d’Hivern (FCEH), el Conselh Generau d’Aran, l’ajuntament Naut Aran i l’estació de Baqueira Beret, entre altres institucions.

Al principi, per a aquesta jornada estava previst disputar el gegant, però a causa de la meteorologia adversa ha estat preferible realitzar la disciplina més tècnica. El SL s’ha disputat al Stadium Beret i el traçat, amb sortida a 2.060 mi arribada 1.860 m, comptava amb 66 portes en la categoria masculina i 68, en la femenina.

Núria Pau: ‘He fet una segona mànega sense errors’

L’esquiadora catalana de la FCEH, component de l’estructura RFEDI, s’ha proclamat campiona d’Espanya amb un temps total de 2: 05.90. Pau, després de la prova, explicava que ‘hi havia unes condicions difícils de carrera a causa de la precipitació i en la primera mànega no he esquiat com volia’ tot i així, ‘a la segona mànega han preparat molt bé la pista i he esquiat molt millor , sense cometre cap error, pel que estic molt contenta amb el resultat ‘.

Júlia Bargalló, també corredora catalana de la FCEH i membre de l’equip estatal de la RFEDI, ha tornat a pujar al podi. L’esquiadora de la Vall d’Aran, que diumenge va ser tercera al súper gegant, ha fet el segon millor temps en l’eslàlom, amb un crono final de 2:06:89. El tercer lloc ha estat per a Anna Diaz-Prieto, també de la FCEH, que ha finalitzat les dues mànegues amb 2:08:22.

Quim Salarich: ‘Vull reconèixer la bona feina de l’estació’

El corredor català de la FCEH, component de l’estructura RFEDI i de l’Equip Steffen-S1, anava tercer en la primera mànega i ha remuntat fins a ocupar la 1a posició, amb un temps d’1: 48.63. Salarich explica que s’ha sentit ‘bastant bé, sobretot en la segona baixada que he pogut prémer des del principi i m’he notat sòlid tot el traçat’. També ha parlat de la meteorologia i les condicions de la neu i ha assegurat que ‘crec que l’estació ha fet una bona feina avui, preparant i endurint la pista, derrapant i salvant la situació inicial, vull agrair el seu esforç’.

El segon lloc se l’ha endut de nou Alex Puente, company d’equip de Salarich, que ja va ser segon en el SG de diumenge. Puente ha aconseguit la plata amb un temps d’1: 49.27. El bronze ha estat per al també corredor de la FCEH i membre de la RFEDI, Pol Carreras, que ha finalitzat les dues mànegues amb un total d’1: 49.89.