Orgué i Vilarrubla campions de Catalunya Sèniors

Els fondistes catalans Laura Orgué i Vicenç Vilarrubla, integrants de l’Equip Estatal de Fons de la RFEDI, es van proclamar ahir diumenge 1 de febrer campions de Catalunya Sèniors  a La Quillana. La prova, regida sota les normes FIS, es va disputar a la modalitat de tècnica clàssica amb sortida cronometrada i van participar les categories Benjamí, Infantil I, Infantil II, Cadet, Júnior I, Júnior II, Sènior i Màster a les distàncies de 2,5 km, 5 km, 7,5 km, 10 km, i 15 km, respectivament.

Els fondistes catalans Laura Orguè i Vicenç Vilarrubla del CEFUC, integrants de l’Equip Estatal de Fons de la RFEDI, van ser els guanyadors del Campionat de Catalunya d’esquí de fons en categoria Sènior i a la distància de 10 km i 15 km, respectivament. El podi masculí el va completar Sadurní Betriu i Oscar Jorba, tots dos del CEFUC. Pel que fa a les noies, el segon calaix del podi Sènior va ser per una altre esportista del CEFUC i membre del grup de Tecnificació d’esquí de fons, Berta Morral.

En Júnior 2, i a la distància de 15 km, l’esportista Marcel Sangenís del Bellver es va dur el títol de campió.
En Cadet, i a la distància de 5 km, el primer lloc del podi va ser per Lydia Iglesias del ANEC, seguida d’Olga Grau del PEC i Pepa Garcia del Bellver. Pel que fa al podi masculí dels 7,5 km, Pol Vidal del ANEC es va proclamar campió. Jan Segalás del mateix club va fer segon i Roger López del CENA tercer.

El fondista català i membre del Grup de Tecnificació d’Esquí de Fons de la FCEH, Mario Parodi del PEC, va ser el campió de catalunya en la categoria Júnior 1 a la distància de 10 km. Van completar el podi Bernat Galceran del PEC i Julen Armendaritz del CEFUC, també de tecnificació. Pel que fa a les noies, Ainhoa Armendariz del CEFUC i esportista de tecnificació va assolir el primer esgraó del podi. La seva companya de tecnificació Marta Cester del ANEC va ser segona i Miriam Martinez del CEFUC tercera. 

Gral Selles del Bellver, Marc Vidal del ANEC i Andrés Peña del CENA van ser primer, segon i tercer respectivament, a la prova dels 5 km en la categoria Infantils 2. El podi femení el va guanyar Paula Martinez del CENA, seguida de Carola Vila i Mònica Doria, totes dues del CEFUC.

En Infantil 1 i a la distància de 2,5 km Maria Selles del Bellver va a tornar a guanyar, seguida de Maria Iglesias del ANEC i Martina Barres del PEC. La classificació masculina va estar dominada per Marti Forcada del PEC, campió en Infantil 1, seguit per Miquel Auladell també del PEC i Pol Riu del CENA.

En categoria Benjamí, el campió de Catalunya masculí va ser Bernat Seller del Bellver, seguit del seu company de club Roc Vilaró i Bernat Gabarró del CEFUC. El podi femení, va ser per a 3 corredores del Bellver: Jana Selles es va proclamar campiona seguida d’Eva de la Hera i Berta Besses.

Van participar en aquest Campionat de Catalunya d’Esquí de Fons esportistes de les Federacions Autonòmiques Nacionals, membres del Grup de Tecnificació d’Esquí de Fons de La Seu d’Urgell i la Vall d’Aran com Ainhoa i Julen Armendaritz, Bernat Galceran, Arnau Vidal, Mario Parodi, Nil LLarden, Berta Morral Oriol LLarden. També hi van prendre part els integrants de l’Equip Estatal de Fons de la RFEDI com els fondistes Vicenç Vilarrubla i Laura Orgué, qui recentment a assolit a Sochi la seva millor marca (27a) a una Copa del Món.

Enllaços relacionats
Resultats