Orgué i Vilarrubla seleccionats per anar al Campionat del Món

Els fondistes catalans Laura Orgué Vicenç Vilarrubla, juntament amb els seus companys membres de l’equip nacional de la RFEDI d’esquí de fons Imanol Rojo, Javier Gutiérrez i Ioseba Rojo, han estat els seleccionats per anar als Mundials que tindran lloc del 22 de febrer al 3 de març a Val di Fiemme (Itàlia).

Tots ells es concentraran a Itàlia durant els dies previs a aquest campionat per encarar amb la màxima motivació i preparació possible. La representant femenina, Laura Orgué, competirà en Skiatlon 7,5 km x 7,5 km, en els 10km skating i els 30 km en massa. El grup de nois, a excepció de Ioseba Roig, correran a les proves d’Skiatlon 15km x 15 km, els 15 km skating i els 50km en massa. L’esquiador basc Ioseba Rojo, a diferència dels seus companys, no realitzarà la cursa de Skiatlon.

Fins ara, els resultats de tot l’equip de fons en general han estat bons. A principi de temporada tots ells van competir a la Copa del Món amb l’objectiu d’agafar ritme de carreres i sentir-se còmodes entre esquiadors que portaven molt de temps entrenant. Ara, en aquests Mundials, és el moment en què els fondistes de la RFEDI poden aconseguir els millors resultats de l’any, fet que s’està veient en les últimes carreres on han participat, com la prova de llarga distància, ML, que es va celebrar a Dobbiaco-Toblach (Itàlia). Allà Laura Orgué va aconseguir la victòria mentre que en categoria masculina, Imanol Rojo va ser 4t, Javier Gutiérrez 5è, Ioseba Rojo 6è i Vicenç Vilarrubla 10è.