Orgué, Parodi, Cester, Iglesias, Sellés i Vila proclamats Campions d’Espanya

Laura Orgué (Sènior), Mario Parodi i Marta Cester (Júnior 2), Lydia Iglesias (Júnior 1), Gral Sellés i Carola Vila (Cadet) s’han proclamat Campions d’Espanya 2015.

El passat dissabte 31 de gener es va celebrar a Beret el Campionat d’Espanya de Llarga Distància d’esquí de fons. Aquest Campionat, organitzat conjuntament per la RFEDI, el Conselh Generau d’Aran i la FCEH, es va disputarar a les distàncies de 30 i 15 quilòmetres en tècnica de Skating. ‘La prova encara va ser més dura per les complicades condicions meteorològiques, donat que es va disputar sota una intensa nevada’, explica Edu Pubill, tècnic i entrenador del grup de tecnificació d’esquí de fons de la FCEH.

Els resultats més destacats aconseguits pels catalans a la distància dels 30 quilòmetres skating, van ser la 1a posició de Laura Orgué i la 4a d’Oscar Jorba (CENA) en Sènior, la 2ona de Jaume Forcada en Màsters, i la 1ra de Mario Parodi (PEC), la 2ona de Julen Armendariz (CEFUC) i la 4a de Bernat Galcerán (PEC) en Júnior 2.

A la distància de 15 quilòmetres les millors marques catalanes van ser per Roger Espinet i Marc Pérez (ANEC), 2on i 3er classificat en Júnior 1, i per Gral Sellés (Bellver) i Cesc Collel (CEFUC), 1er i 3er en Cadet, respectivament. Pel que fa a les noies en aquesta distància, destaquem el 1er lloc de Marta Cester (CAEI) en Júnior 2, el 1er de Lydia Iglesias (ANEC) en Júnior 1, que va revalidar el títol de campiona, i el 3er lloc de Pepa Garcia (Bellver) . Finalment en Cadet femení, Carola Vila (CEFUC) va fer 1era i Rita Auladell (PEC) 2ona.

En aquesta competició van participar els millors fondistes del país. Hi van prendran part els esportistes de tecnificació de la FCEH i corredors estrangers i corredors d’elit com ara Laura Orgué, campiona d’Espanya 8 anys consecutius des de 2008, pertanyents a les categories màster, sènior, júnior (I i II) i cadets.