Oscar Cruz assisteix al dinar de la RFEDI de presentació de temporada

Dijous 8 de setembre Eduardo Roldán, president de la RFEDI, va presentar a Barcelona la nova temporada 2011-2012 als representants de les marques del sector de la neu que donen suport als diferents equips federatius. Sandro Rosell, president del FC Barcelona, que va ser guardonat en aquesta reunió que va comptar amb mig centenar de representants de les firmes patrocinadores.

Oscar Cruz, president de la FCEH i vicepresident de la RFEDI va estar també present en aquest dinar amb les marques del sector de la neu.

Eduardo Roldán va presentar la nova estructura esportiva per a la propera campanya, aprovada el mateix dijous per la Comissió Executiva de la Real Federación Española Deportes de Invierno. Durant l’acte, Roldán va explicar el funcionament dels equips per a la temporada 2011-2012 i va destacar que estan sota la disciplina federativa 77 esportistes repartits entre els diferents equips nacionals, equips B i seleccions juvenils en els sis esports: esquí alpí, esquí de fons, freeski, biatló, snowboard i Telemark.

"Es tracta d’un projecte gran al mateix temps que il·lusionant, en una temporada que estarà plena d’esdeveniments esportius a les nostres estacions", va dir Roldán. "De fet, fins 2017, l’esport de la neu espanyol té diversos compromisos, alguns ja concedits i altres que en aquest moment són projectes".

Entre les diferents competicions que es celebraran al nostre país, Roldán va destacar proves de la Copa del Món, els Mundials de surf de neu i freestyle (Sierra Nevada) per al 2017, el Mundial de Discapacitats (La Molina) el 2012 i el de telemark (Espot) el 2013, entre altres. A més, el 2015 tindrà lloc la Universiada d’Hivern a Sierra Nevada.

"Per a nosaltres és estimulant que les marques del sector segueixin confiant en nosaltres, perquè en la RFEDI el que podem oferir és més treball que mitjans", va assenyalar Roldán. "Gràcies a l’ajuda de les companyies podem seguir endavant, perquè sense elles no seria possible assumir tants reptes. Com nosaltres mateixos, això requereix tenir una vocació pel nostre esport que ells també demostren".

Roldán també va recalcar la transcendència de la possibilitat de celebrar uns Jocs Olímpics d’Hivern al nostre país. "En aquest moment tenim dues candidatures, la d’Aragó i la de Catalunya. Ja veurem quina és l’escollida, però l’important és que una d’elles aconsegueixi l’èxit, un èxit que tots celebrarem per igual".

Anunci de les plaques de Distinció de la RFEDI a Sandro Rosell i Yosi Sakai

Eduardo Roldán, també ha anunciat avui l’atorgament de la placa de Distinció de la RFEDI a l’actual president del FC Barcelona, Sandro Rosell. L’anunci l’ha realitzat el màxim dirigent dels esports de neu a Espanya en el transcurs del menjar a Barcelona amb les marques del sector de la neu que donen suport als equips de la RFEDI.

Roldán ha destacat que Rosell porta tota la vida vinculat a la neu i que en els Mundials d’Esquí Alpí de serra Nevada 1996 va participar activament en la seva organització i des de llavors sempre ha mantingut una relació, professional o esportiva, molt íntima amb els esports d’hivern promovent la seva pràctica.

Sandro Rosell ha agraït el gest de la RFEDI i ha recordat que el Barça també és un club vinculat als esports d’hivern ja que té una activa secció de gel.

La placa serà lliurada el pròxim maig durant l’Assemblea Anual de la RFEDI. També rebrà la placa Yuki Sakai, responsable a Espanya de marques com Descente que des de fa dècades donen suport a la RFEDI. Sakai, d’origen japonès però afincat a Barcelona, és a més demostrador de l’Escola Espanyola d’Esquí des de 1979.